Zoeken
2285890.jpg

Centrumplan Ridderkerk

98 appartementen, 20 seniorenwoningen (zorgwoningen) en 46 eengezinswoningen

In opdracht van Wooncompas heeft Boele & van Eesteren de eerste fase van 'Centrumplan Ridderkerk' ontwikkeld en gerealiseerd.

2285691.jpg

Gevarieerd woningaanbod

Het project is ontwikkeld vanuit het PlusWonen concept en omvat 164 huurwoningen: 98 appartementen, 20 hofjeswoningen en 46 eengezinswoningen. Met dit gevarieerde woningaanbod geeft opdrachtgever Wooncompas antwoord op de vraag naar energiezuinige eengezinswoningen en huurwoningen die goed toegankelijk zijn voor senioren. Zowel de appartementen als de woningen zijn opgebouwd uit een prefab casco en een gevelsuiting van metselwerk met kunststof kozijnen. Van de 164 woningen vallen er 140 binnen de sociale huur, 24 vallen in het middeldure huursegment. De laatste woningen uit deze eerste fase zijn medio 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De komende jaren worden er in totaal ruim 400 nieuwe woningen in het centrum van Ridderkerk gerealiseerd. 

Bekijk Centrumplan Ridderkerk in ons visieboek

Dode hoek les voor basisschool leerlingen

Aangezien er een aantal scholen te vinden zijn in de buurt van de bouwplaats, organiseerden Boele & van Eesteren, VolkerWessels Bouwmaterieel  en Veilig Verkeer Nederland een les rondom verkeersveiligheid. Een dode hoek les leert de leerlingen om te leren omgaan met vrachtwagens in het verkeer, wat een dode hoek is en hoe ze daar uit kunnen blijven. Daarnaast leren ze ook wat een vrachtwagenchauffeur ziet als fietsers naast de vrachtwagen fietsen.