Zoeken
visual c01 - Babel Lloydpier Rotterdam.jpg

Babel Lloydpier

24 woningen

In opdracht van AM heeft Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF het project Babel op de Rotterdamse Lloydpier gerealiseerd. Babel omvat een verdiepte parkeergarage met hierboven 24 tweelaagse woningen. De werkzaamheden zijn eind 2021 gestart en eind 2023 afgerond.

visual c06 - Babel Lloydpier Rotterdam.jpg

Trapsgewijze vormgeving

Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij de woningen zijn gestapeld als een piramide. De woonoppervlaktes variëren tussen de ca. 80 m2 en 190 m2. De opbouw van het gebouw zorgt voor het ontstaan van terrassen waarop de buitenruimtes van de appartementen zijn gelegen. Langs deze terrassen komt een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt.

2291828.jpg

Lloydpier

Babel is gelegen op de Rotterdamse Lloydpier. Een gebied volop ontwikkeling; gelijktijdig wordt het naastgelegen project Lloyd Yard gebouwd.  Lloyd Yard omvat 136 appartementen verdeeld over 5 blokken bovenop een verdiepte parkeergarage naar ontwikkeling van KondorWessels Vastgoed. De bouw van Lloyd Yard is eveneens in handen van Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren VOF.

Lees meer over Lloyd Yard & Babel in ons visieboek