Zoeken
_MG_9716 zonder graafmachine.jpg

Alblasserwerf 'De Hellingen'

201 appartementen

Het project "De Hellingen" te Alblasserdam bestaat uit 201 luxe appartementen gelegen aan de oude scheepswerf van Verolme. De bouwcombinatie Alblasserwerf, Volker Wessels Vastgoed en AM Wonen heeft dit appartementencomplex gerealiseerd.

alblasserwerf 03-2011 (02).jpg

Boele & van Eesteren en Alblasserwerf

In 2004 is Boele & van Eesteren betrokken geraakt bij Alblasserwerf. Terugkijkend op het toenmalige ontwerp kan geconstateerd worden dat er tot aan de uiteindelijke oplevering veel is gewijzigd. Wijzigingen zijn in onderhandeling en overeenstemming met Alblasserwerf CV bereikt. Aanpassingen zijn onder andere het versmallen van bouwdeel C, het toevoegen van een extra verdieping en het aanpassen van de complete gevel.

Opbouw Appartementencomplex

Het complex bestaat uit luxe appartementen en een halfverdiepte stallinggarage, welke is opgedeeld in parkeerplaatsen, garageboxen, bergingen en algemene ruimten. De fundering bestaat uit prefab palen; in het werk gestorte poeren met een monolithisch afgewerkte keldervloer. De opbouw van de stallinggarage bestaat uit zogenaamde ‘natte bouw'. Het casco van het gebouw wordt opgetrokken in tunnelgietbouw met prefab kernen en balkons. Met veelal gelijke stramienen leent het project zich uitermate voor dit bouwsysteem. De gevel is opgebouwd uit een borstwering van metselwerk met daarboven een complete aluminium glasgevel. Achter de gevel zijn ter plaatse van de langsgevel HSB gevelelementen geplaatst. Verder zijn de appartementen vanuit de basis gelijk afgewerkt, waarbij er drie afwerkniveaus standaard zijn opgenomen voor het sanitair, de tegels en de keuken.