Zoeken

WERKZAAMHEDEN SCHIPHOLWEG 130 IN VOLLE GANG

Aan de Schipholweg in Leiden is Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie Bouw & Ontwikkeling gestart met de sloop van het voormalige postkantoor op de locatie waar de komende periode 140 appartementen en een brandweerkazerne gerealiseerd worden.

20200824_120455_resized.jpg
20200824_093144_resized.jpg

De sloop in volle gang

Half juli gingen de voorbereidende werkzaamheden binnen in het gebouw van start en inmiddels is ook de sloop van de buitenzijde van het gebouw in volle gang. De sloop neemt nog een aantal weken in beslag. Aansluitend wordt gestart met de funderingswerkzaamheden voor de nieuwe brandweerkazerne en appartementen. De realisatie van Schipholweg 130 wordt naar verwachting medio 2022 afgerond.

Appartementen

In het vijflaagse appartementengebouw komen in totaal 140 huurappartementen verdeeld over vier bouwdelen. Op de begane grond bevinden zich een aantal appartementen, de entreevoorzieningen voor de bovenliggende woonlagen, bergingen voor de woningen en parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen. Tussen de bouwdelen worden er bovenop deze voorzieningen binnentuinen aangelegd, die deels als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen dienen. Alle woningen beschikken daarnaast over een balkon of terras. De binnentuinen worden door middel van een glazen gevel die dient als geluidsscherm afgeschermd van het spoor en de Schipholweg.

Brandweerkazerne

Aan de zuidzijde heeft het gebouw vier bouwlagen en wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. De brandweerkazerne omslaat twee bouwlagen waarin onder andere een kantoor en kantine van de brandweer komen. Ook wordt er een remise gerealiseerd, van waaruit brandweervoertuigen met spoed kunnen uitrukken. Boven de kazerne komen nog twee woonlagen.