Zoeken

WEEKENDSCHOOL BEZOEKT CALYPSO

Speciaal voor leerlingen van de IMC weekendschool werden de hekken van Calypso geopend. Op zondag 13 juni waren zij te gast op deze bouwplaats in hartje Rotterdam. Het was de tweede zondag dat de kinderen les kregen van professionals in het vak Bouw en Architectuur.

IMCWEEKENDSCHOOL-CALYPSO027.jpg
IMCWEEKENDSCHOOL-CALYPSO066.jpg

Een indruk van Calypso

Medewerkers van Boele & van Eesteren, VolkerWessels en opdrachtgever De Wilgen Vastgoed waren aanwezig om de kinderen alles uit te leggen over het werken in de bouw. Tijdens een inleidende presentatie over project barsten al veel vragen los. Hierna werden de kinderen in groepen verdeeld en bestond het programma uit drie onderdelen; een rondleiding over de bouwplaats, het begrijpen van het bouwproces door het lezen van de bouwtekeningen en het bezoeken van de ‘Calypso lounge’, de plek waar de maquette van het project is opgesteld en de leerlingen een indruk kregen hoe het gebouw er van binnen uit gaat zien. Afsluitend werd er in de schaftkeet een quiz gehouden om het geleerde van de dag te toetsen. Klik op de foto's voor een impressie van de dag.

IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool geeft gemotiveerde kinderen uit de sociaal-economische achterstandswijk Delfshaven in Rotterdam aanvullend onderwijs met behulp van professionals uit verschillende beroepsvelden. VolkerWessels steunt dit initiatief en is al jaren betrokken bij de organisatie van het vak Bouw & Architectuur voor de eerstejaars leerlingen van de IMC Weekendschool. 

Kijk ook op: www.imcweekendschool.nl