Zoeken

VolkerWessels rondt bouw zorggebouwen Sterrenberg af

In de nieuwe wijk Sterrenberg is door diverse VolkerWessels bedrijven voor Abrona, in een zevental nieuwe zorggebouwen, huisvesting gerealiseerd voor 200 cliënten, passend binnen het gedachtegoed van omgekeerde integratie.

IMG_3370_1.jpg
Foto 26 pleinfeest.jpg

Het pleinfeest

Hierbij is in de opzet en ontwikkeling van de wijk rekening gehouden met de situering van de diverse zorggebouwen en sluit de architectuur naadloos aan bij de omgeving. Tijdens het Pleinfeest op het nieuwe Orionplein is door de heer N. Peelen en de heer J. Duenk een mozaïekplaquette onthuld. Op het feest voor alle bewoners van de nieuwe wijk Sterrenberg, werd genoten van versnaperingen en spelletjes. Met diverse optredens, van onder andere Willeke Alberti, werd het voor alle aanwezigen een groot feest.

Gestart met de ontwikkeling

VolkerWessels en ZorgID zijn medio 2007 gestart met de ontwikkeling van de zorggebouwen. Medio 2011 is gestart met de bouwwerkzaamheden en in september 2013 is het laatste gebouw opgeleverd. Over enkele weken zullen alle bewoners in hun nieuwe woning zijn gehuisvest. In de nieuwe gebouwen hebben de bewoners meer eigen voorzieningen, zodat ze zelfstandiger kunnen leven. Hiermee is Abrona nu en in de toekomst voorzien van huisvesting die past bij bewoners, die zowel zelfstandig als met een vorm van begeleiding kunnen wonen. Ondertussen zijn ook al ca. 140 woningen en appartementen gerealiseerd. Op dit moment zijn ca. 50 woningen in aanbouw.

Soeters van Eldonk Architecten en Van Egmond Totaalarchitectuur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwen. Alle woningen en zorggebouwen worden gerealiseerd door Bébouw Midreth en Boele & van Eesteren. De infrastructuur op Sterrenberg is aangelegd door KWS Infra Utrecht. De aanleg van groen en tuinen is verzorgd door Gebr. Van Kessel Sport- en Cultuurtechniek.

Over project Sterrenberg:

Op Sterrenberg worden in totaal 400 marktwoningen en zeven zorggebouwen gerealiseerd. Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die hier al woonden, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije kavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen zal in de sociale sector als koop- en huurwoning worden aangeboden. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.