Zoeken

VOF WESTERGOUWE TEKENT KOOPOVEREENKOMST WOONPAVILJOEN VOORZORG

De VOF Westergouwe (samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans) heeft de turnkey koopovereenkomst gesloten met het Bouwinvest Healthcare Fund voor de realisatie van het duurzame Woonpaviljoen Voorzorg.

Gouda 02.jpg
Gouda 02.jpg

Over het project

Dit is een appartementengebouw met 59 seniorenwoningen en een sociëteitsruimte in de gebiedsontwikkeling Westergouwe in Gouda. In mei wordt gestart met de realisatie van Woonpaviljoen Voorzorg, uitgevoerd door VolkerWessels onderneming Boele & van Eesteren.

De 59 appartementen zijn zelfstandige huurwoningen en zijn bestemd voor 55-plussers en/of bewoners met een zorgvraag. Het gebouw is volledig energieneutraal, uitgerust met ruim 330 zonnepanelen en wordt verwarmd door bodemwarmte, waarbij ook (passieve) koeling mogelijk is in ieder appartement. Het gebouw heeft maar liefst een gemiddelde GPR-duurzaamheidsscore van een 7,8. Alle appartementen zijn uitgerust met een volledige keuken, badkamer en berging en krijgen een ruim half-overdekt balkon, waarmee de bewoners een eigen beschutte buitenruimte krijgen. Tevens wordt er een royale sociëteitsruimte met gemeenschappelijk terras op de begane grond gerealiseerd en komt er een kantoor voor een zorgverlener.

Vernoemd naar de toenmalige boerderij Voorzorg

Woonpaviljoen Voorzorg wordt gerealiseerd in de gelijknamige straat Voorzorg, vernoemd naar de toenmalige boerderij Voorzorg die zich bevond op deze locatie. De boerderijkavel kent een lange geschiedenis, waarbij de nieuwe bebouwing haar naam Voorzorg eer aan doet. Het gebouw is zorgvuldig ontworpen waarbij de schuine kappen en het bijzondere metselwerk verwijzen naar de boerderij. Het gebouw draagt bij aan de inclusieve wijk Westergouwe met de sociëteitsruimte voor bewoners, die met regelmaat ook zal worden opengesteld voor andere gebruikers uit de wijk. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de heemtuin met zitjes en weeldige beplanting en er worden deelauto’s geplaatst die bestemd zijn voor de bewoners van het Woonpaviljoen Voorzorg.  

Het ontwerp is van Van Veen Architecten. De verhuur van de appartementen zal verlopen via Bouwinvest via www.wonenbijbouwinvest.nl.

Een verrijking is voor Gouda

Wethouder Rogier Tetteroo geeft aan dat de nieuwbouw van het woonpaviljoen een verrijking is voor Gouda en voor Westergouwe in het bijzonder. “De gemeente is zeer verheugd met de realisatie van Woonpaviljoen Voorzorg.  De woningen geven de  55-plussers die op zoek zijn naar een zelfstandige huurwoning in onze gemeente weer nieuwe mogelijkheden in een mooie wijk.  Het gebouw wordt opgezet met respect voor de geschiedenis van de voormalige boerderijkavel.

De directe buren op deze kavel worden de bewoners van een nieuw appartementengebouw van Woonpartners, bestemd voor sociale huur en een aantal doelgroepwoningen. De ontwikkeling van deze boerderijkavel met woningen voor ouderen, sociale huur en ruimte voor ontmoeting is een mooie bijdrage een de ontwikkeling van de inclusieve wijk Westergouwe.”

Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments: “Deze aankoop past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Healthcare Fund om de zorgportefeuille verder uit te breiden in het middensegment. Er is een groot tekort aan passende huisvesting voor senioren. Het complex sluit goed aan bij de vraag van deze doelgroep. Een zelfstandig appartement en faciliteiten in en om het gebouw om langer zelfstandig prettig oud te kunnen worden. Dit is een mooi voorbeeld van ‘verzorgd wonen’ waar wij graag in investeren.”

Marcel Schipper, algemeen directeur VolkerWessels Vastgoed: “Met de ontwikkeling van woonpaviljoen Voorzorg maken we de ambitie van Westergouwe als inclusieve wijk concreet. We zijn verheugd om met dit fraaie gebouw, met als hart de sociëteitsruimte, invulling te geven aan de behoefte naar seniorenhuisvesting anno nu, geschikt voor deze groter wordende vitale doelgroep. Met zonne-energie en de passieve koeling, is het gebouw energieneutraal en versterken we het duurzame karakter van Westergouwe.”