Zoeken
De Brandmeester.jpg

Videoboodschap voor de kopers van De Brandmeester

Doordat de bouw van De Brandmeester midden in de pandemie van start ging, is een gezamenlijke viering van de eerste paal of het hoogste punt er helaas nooit van gekomen.

Brandmeester.jpg

De eindstreep is in zicht

Omdat de eindstreep van de bouw inmiddels in zicht is en de huidige coronamaatregelen nog altijd geen mogelijkheden bieden voor een fysiek samenzijn, hebben we een speciale videoboodschap vanuit bouwer en ontwikkelaar Boele & van Eesteren, de gemeente Westland en de VvE van De Brandmeester gedeeld met de toekomstige bewoners.

Duurzame relaties

'Het is een project geweest van de lange adem’, vertelt Patrick van Adrichem, directeur Vastgoedontwikkeling bij Boele & van Eesteren. 'Het eerste initiatief is in 2002 door Woongroep ‘de oude veiling’ genomen. Dat De Brandmeester nu werkelijkheid is geworden, is het resultaat geweest van een goede langdurige samenwerking tussen de gemeente Westland, de woongroep en Boele & van Eesteren. Als ontwikkelaar en bouwer van het plan zetten we deze duurzame relaties graag symbolisch kracht bij. Dat doen we door zowel de gemeente als de VvE in de videoboodschap een duurzame ontmoetingsplek, in de vorm van een circulaire bank, aan te bieden. Een van de banken is geplaatst bij ontmoetingsruimte van het gebouw, de ander langs het water. We hopen De Brandmeester zo een nog fijner thuis te maken voor de kopers.

De banken zijn op initiatief van Level 5 vervaardigd van reststromen (zoals restbeton en gebruikt steigerhout) afkomstig vanaf bouwplaatsen van VolkerWessels. Ze zijn gemaakt door medewerkers van de TalentHub, waar mensen die op zoek zijn naar een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt begeleid worden en de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Zo dragen we ook hier ons steentje bij op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact.'

Oplevering

In het voorjaar van 2021 is de bouw van de Brandmeester gestart. Het plan bestaat uit een drie-laags appartementengebouw met in totaal 37 koopappartementen en omvat sociale, bereikbare en vrije sector woningen. De Brandmeester komt tegemoet aan de wens van de woongroep van ouderen om bij elkaar te wonen. Eind februari krijgen de leden van de woongroep de sleutels van hun nieuwe (t)huis.

De Brandmeester - Naaldwijk
Bekijk video
Bekijk video