Zoeken

TORENKRAAN DE HOOCH OPGEBOUWD

De bouwplaats van De Hooch stond maandag 20 januari in het teken van de opbouw van de torenkraan. Gezien de beperkte ruimte op de bouwplaats en de complexe locatie in het Amsterdamse Museumkwartier met recht een logistieke uitdaging te noemen.

De Hooch Amsterdam.jpg

Aan de voorzijde van het project ligt de Hobbemakade, een drukke ontsluitingsweg, en aan de achterzijde de Pieter de Hoochstraat, een chique woonstraat. Het project van 28 appartementen bovenop een tweelaagse ondergrondse stallingsgarage wordt gerealiseerd op een zeer krappe bouwplaats gelegen tussen een appartementengebouw, een hotel en een KPN centrale.

Dankzij een goede voorbereiding en een strakke planning is het gelukt om zowel de aanvoer van de diverse segmenten als de opbouw van de kraan uit te voeren zonder stremming van de Hobbemakade. Een indrukwekkende puzzel die de convenantgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit de omgeving, vol belangstelling heeft gevolgd vanaf een terras op de parkeergarage van het naastgelegen appartementengebouw.