Zoeken
IMG_4485.jpg

Struikroven: beplanting van De Geelvinck in Heemskerk vindt nieuw leven in tuinen van buurtbewoners

Op 10 november hebben Woonopmaat en Bouwcombinatie Boele| Bébouw de hekken van het bouwterrein De Geelvinck in Heemskerk opengezet voor de buurt. Dit ter gelegenheid van een Struikroofdag. Het is zowel de ambitie van Woonopmaat, van de gemeente Heemskerk als ook van Bouwcombinatie Boele|Bébouw de wijk te verduurzamen en te vergroenen. Met de struikroofdag wordt daarmee een mooie start gemaakt.

IMG_4449.jpg

Struikroven

Struikroven is een lokaal en duurzaam buurtinitiatief van de stichting Struikroven dat uitgegroeid is naar een landelijke organisatie. Stichting Struikroven biedt omwonenden een kans planten, struiken en andere onderdelen uit tuinen van woningen die worden gesloopt te halen en in hun eigen tuin te hergebruiken. Zo maken ze omwonenden blij met een nieuwe plant, tegel of hekwerk en belandt het tuingroen niet in de afvalcontainer. De filosofie van struikroven is dan ook om buurtbewoners aan te moedigen een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en circulariteit. Struikroven is tevens een vorm van verbinding en versterkt gemeenschapszin. Samen met andere bewoners meewerken aan een groener Heemskerk.

Ralf Dressel, directeur van Bébouw Midreth geeft aan: “Waarom zouden we de achtergelaten tuinen in de container gooien als we de bewoners van Heemskerk er nog blij mee kunnen maken.”

Startsein sloop-/nieuwbouw werkzaamheden De Geelvinck

De Struikroofdag is tevens de start van de sloop-nieuwbouw werkzaamheden van het project De Geelvinck. De huidige 52 woningen in de Cornelis Geelvinckstraat voldoen niet meer aan de huidige kwaliteits- en duurzaamheidseisen van Woonopmaat. Daarom maken de woningen plaats voor 72 duurzame en energiezuinige woningen: 28 eengezinswoningen en 44 appartementen, verdeeld over 2 gebouwen. Door te verdichten en appartementenblokken compact te maken, ontstaat er meer ruimte voor openbaar groen dat stimuleert tot ontmoeting en verbinding.

Planning

Naar verwachting zal de eerste paal in het eerste kwartaal van 2024 de grond ingaan. De woningen in De Geelvinck zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 gereed zijn voor de toekomstige bewoners.