Zoeken

Sterrenberg officieel van start!

Op donderdag 17 juni is de start van de bouw feestelijk gevierd op Sterrenberg. Wethouder Verbeek-Nijhof (gemeente Zeist) heeft - met het storten van het eerste beton - het fundament gelegd voor de nieuwe woonwijk Sterrenberg.

start handeling.JPG
start handeling 7.JPG

Zonnige bijeenkomst

Dit is een ontwikkeling van Volker Wessels Vastgoed en Planoform Vastgoedontwikkeling. De bouw zal worden uitgevoerd door bouwcombinatie Boele & van Eesteren en Bébouw. Tijdens de zonnige bijeenkomst werd wethouder Verbeek-Nijhof geholpen door kopers van het eerste uur. Gehuld in witte jassen en laarzen zorgden zij voor een stevig fundament, gebaseerd op goede wensen van toekomstige bewoners en betrokkenen. De eerste woningen die nu gebouwd worden, liggen in de deelplannen Bosranden en Hoven. Hier komen zowel koop- als huurwoningen. Naar verwachting kunnen de eerste woningen in het eerste kwartaal 2011 opgeleverd worden.

 

400 marktwoningen gefaseerd

Op Sterrenberg worden de komende jaren 400 marktwoningen gefaseerd gerealiseerd. Het aanbod is divers: van eengezinswoningen en vrije kavels tot appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. Een deel van de woningen wordt als huurwoning aangeboden door Mitros. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) zal de wijk geliefd zijn bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen. Het plan is verdeeld in 4 deelgebieden met elk een eigen sfeer en architectuurstijl. Daarnaast wordt er de komende jaren nieuwe huisvesting gerealiseerd voor de huidige bewoners, cliënten van Abrona. Stichting Abrona is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Sterrenberg wordt een buitengewone woonwijk. Een wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven en iets voor elkaar kunnen betekenen, in één van de mooiste natuurgebieden van ons land.

Meer informatie?  Kijk op www.wonenopsterrenberg.nl