Zoeken

Startsein plan Parc Drieën-Huysen

Met de ondertekening van de contracten is vandaag het startsein gegeven van de eerste fase van Parc Drieën-Huysen in Vlaardingen.

Close_up_overview.jpg
Aerial_view_low.jpg

De planning

Als het project volgens planning verloopt, start half 2015 de bouw van een nieuw zorgcentrum en twee woongebouwen met elk veertig sociale huurwoningen voor mensen met een lichte zorgindicatie. Een plint zal de drie gebouwen op de begane grond met elkaar verbinden. De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is een gezamenlijke ontwikkeling van Boele & van Eesteren, Woningstichting Samenwerking Vlaardingen en Stichting Zonnehuisgroep Vlaardingen in nauwe samenwerking met de gemeente Vlaardingen.

Toelichting van het plan

Voor de omgeving zullen er informatieavonden worden georganiseerd waar het plan zal worden toegelicht, er is dan ook ruimte voor vragen. De buurtbewoners zullen hier binnenkort  een uitnodigen voor ontvangen. De tachtig sociale huurwoningen worden circa 70 m2 groot en beschikken over een ruime woonkamer, badkamer en een royaal balkon. De woningen zijn bedoeld voor de bewoners van het huidige naastgelegen Zonnehuis met een lage zorgindicatie. 

Huurwoningen en zorgeenheden

Naast de sociale huurwoningen worden er eenentachtig zorgeenheden gerealiseerd voor de bewoners van het Zonnehuis met een hoge zorgindicatie. De zorgeenheden zijn circa 44 m2 groot en hebben en eigen woonkamer met keukenblok, ruime badkamer en een aparte slaapkamer. Alle eenheden zullen standaard met de nodige domotica (huisautomatisering) worden uitgerust. Per verdieping is er een gemeenschappelijke woonkamer aanwezig met een keuken waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Naast deze faciliteiten zal het zorggebouw van een volautomatisch afvalscheidingsysteem worden voorzien.  Het zorgcentrum en de sociale huurwoningen worden energiezuinig gebouwd, onder andere door hoogwaardige isolatie van de muren en kozijnen.

In de plint tussen de aanleunwoningen en onder het zorggebouw komen onder andere voorzieningen als een brasserie, kapper, pedicure en een fitnessruimte, waar de bewoners van de gebouwen gebruik van kunnen maken. 

Boomrijke omgeving

De bouwlocatie ligt in een boomrijke omgeving. Dit zal zoveel mogelijk in stand worden gehouden. Naast het aanleggen van de benodigde parkeerplaatsen komt er ook een waterberging die gaat werken als buffer bij hevige regenval. Volgens de planning zal eind 2014 de omgevingsvergunning worden aangevraagd. De bouw start naar verwachting half 2015 zijn. Boele & van Eesteren heeft circa twee jaar nodig om de gebouwen te realiseren.

De tweede fase van project Parc Drieën-Huysen is in voorbereiding, zodra hier meer informatie over beschikbaar is zal Boele & van Eesteren de omwonenden tijdig informeren.

Het nieuwe Parc Drieën-Huysen maakt deel uit van het Actieplan Wonen. Met het uitvoeren van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030, werken de gemeente en de woningcorporaties in Vlaardingen aan ‘veel te kiezen’ door onder andere woningen te renoveren, woningen te slopen die niet meer aan de eisen van nu voldoen en door nieuwe comfortabele woningen te bouwen.