Zoeken

START NIEUWBOUW ROC MONDRIAAN

Dinsdag 6 oktober jl. is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw op de spoorstrook aan de Waldorpstraat in Den Haag. Onder aanvoering van de Haagse wethouder Norder van Bouwen en Wonen sloeg een groep studenten van ROC Mondriaan samen met de heer Rutte, directeur ontwikkeling van NS Poort en de heer Geerdink, lid College van Bestuur van ROC Mondriaan, een officiële paal voor de start van de nieuwbouw.

roc modriaan (11).jpg
1308.jpg

De bouw

Zowel ontwikkelaar NS Poort als aannemer Boele & van Eesteren, hebben jarenlange ervaring met het bouwen van een diversiteit aan projecten rondom stations. Het Architectenbureau LIAG tekent voor het ontwerp. Eigenaar van het gebouw wordt investeerder IVG, Institutional Funds GmbH. NS Poort, onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen, heeft opdracht gegeven tot bouw van het gebouw dat vanaf begin 2011 voor twintig jaar wordt gehuurd door ROC Mondriaan. Omdat Mondriaan voor zo’n lange periode huurder wordt, heeft de school veel inspraak bij de indeling en de kleurstelling van het gebouw. De primaire mondriaankleuren vormen dan ook een belangrijk element in de gevel van het gebouw.

ROC Mondriaan

Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen en kenmerkt zich door multifunctionaliteit passend bij modern, praktijkgericht onderwijs. Er komt tevens een muzisch creatief centrum (handvaardigheid, tekenen, muziek en drama). De studenten maken gebruik van het restaurant en de mediatheek in het gebouw van Mondriaan aan het Leeghwaterplein. Er komt een loopbrug over de Waldorpstraat om beide gebouwen met elkaar te verbinden. De totale bruto vloeroppervlakte bedraagt 10.000 m2.. Naar verwachting zullen uiteindelijk ruim 1200 studenten en zo’n 150 docenten en medewerkers van het gebouw gebruik maken. Als alles volgens planning verloopt is het gebouw begin 2011 klaar.