Zoeken
IMG_0060.JPG

Start bronnen boren Stadswonen II

Op vrijdag 21 juli zijn we gestart met het boren van de eerste bronnen van project Stadswonen ll in Gouda. Weer een volgende fase in Westergouwe. Hier realiseert Boele & van Eesteren 54 nieuwbouw appartementen en de inrichting van het binnenterrein.

IMG_E0066.JPG
IMG_0061.JPG

Westergouwe

Westergouwe is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. Het stedenbouwkundig ontwerp van Westergouwe is gebaseerd op circa 4.400 woningen in buurten met verschillende leefomstandigheden. De wijk krijgt een grote waterpartij en een eigen natuur- en recreatiegebied. Westergouwe wordt gefaseerd ontwikkeld in een wijk van 50 tot 100 appartementen, zodat plannen kunnen worden aangepast aan verschillende marktomstandigheden. Op een grote vijver in Westergouwe zijn drie wooneilanden gebouwd met elk een parkje. Daarnaast loopt een groenstrook door Westergouwe en sluit aan op uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden in het zuidwestelijke deel van de wijk.

Aan de stabiele buitenrand van het plan heeft het stadsdeel Stadswonen ll gelijkvloerse woningen ontworpen voor starters, gezinnen en senioren. De wijk heeft een solide omtrek van woningen met drie verdiepingen en een verzorgd interieur van overdekte woningen. In het middengebied is veel ruimte voor groen en spel, en veel woningen zijn hierop aangesloten door middel van pergola's. Deze creëren intimiteit aan de voorzijde van de woning en zorgen voor een verbinding met het openbaar groen. Bij de planning is veel aandacht besteed aan biodiversiteit en klimaatvriendelijke architectuur, wat onder meer tot uiting komt in de klimvoorzieningen in de gevel, de waterdoorlatende bestrating in het binnenhof en de nestgelegenheid voor mussen en vleermuizen. 

Westergouwe-III is het derde deelgebied van deze omvangrijke ontwikkeling. De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed) zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling.