Zoeken

START BOUW VAN GOUWSE TUINEN WESTERGOUWE II IN GOUDA

Met een duurzame en feestelijke handeling is de bouw van Westergouwe-II gestart. Op 30 oktober plantte Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda) en Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed) samen een boom als teken van een duurzame voortzetting van de bouw van Westergouwe in Gouda.

Boom planten 2.png
DJI_0131.JPG

Over het project

Westergouwe is een gebiedsontwikkeling van in totaal 4.000 woningen. De eerste fase van het nieuwbouwproject Gouwse Tuinen bestaat uit 56 woningen die in een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed worden ontwikkeld. In de tweede fase worden nog eens 23 woningen gerealiseerd.

Groen en Gouds

Groen en Gouds, zo zijn de 56 gasloze woningen het beste te typeren. De variatie tussen rijwoningen, twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen resulteert in een authentieke Goudse woonwijk. Het groene/duurzame karakter is terug te vinden in de technische specificaties van de woningen, er is bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer te vinden. Alle 56 woningen zijn voorzien van bodemwarmtepompen in combinatie met zonnepanelen, waardoor het EPC label voor elk huis op 0 wordt gezet. Hierdoor wordt de duurzaamheidsambitie van Westergouwe en DE Architecten volledig nagestreefd.

De 56 woningen zijn comfortabel en hebben riante leefruimte met woonoppervlaktes die variëren van 129 m2 tot 180 m2. De karakteristieke gevels met veel ramen resulteren in een optimaal leefklimaat in de woning. De ruime tuinen en de recreatie mogelijkheden in het aangrenzend natuur- en recreatiegebied de GroenBlauweZone, dragen bij aan het groene en duurzame karakter van de wijk en de complete gebiedsontwikkeling.

Realisatie

De realisatie van de woningen is in handen van Boele & Van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. De oplevering van de eerste woningen van het project  Gouwse Tuinen in Westergouwe is naar verwachting in de zomer van 2020. Er zijn nog enkele woningen te koop. Het actuele aanbod en meer informatie over het project is te vinden op www.woneninwestergouwe.nl. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling van Westergouwe is te bekijken via www.westergouwe.nl.