Zoeken

Start bouw stadsvilla’s en appartementen fase 1 Parkrijk in RijswijkBuiten

Wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk heeft met het boren van een bron het officiële startsein gegeven voor de bouw van 20 appartementen en 5 stadsvilla’s in de eerste fase van Parkrijk. De bronnen zijn onderdeel van de duurzame installaties die zich in de woningen bevinden.

_MG_3168.jpg
_MG_3079.jpg

Partners

De 25 woningen zijn een gezamenlijke ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw ZuidWest en VolkerWessels Vastgoed (VOF Beatrixzone). De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels. Alle woningen zijn verkocht. 

Feestelijke starthandeling

Voor wethouder Van der Meij zijn het drukke tijden in RijswijkBuiten. “In een maand tijd is dit de vierde feestelijke starthandeling van een bouwproject die we mogen vieren in RijswijkBuiten. Het geeft nogmaals aan hoe bijzonder deze nieuwe wijk is voor de gemeente Rijswijk. De planning was ooit om in 2018 te starten met de bouw van Parkrijk. En kijk nu; de eerste woningen zijn al in aanbouw en vandaag vieren we de start bouw van alweer het tweede project in Parkrijk!”

Realisatie

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed en mede vennoot in de VOF Beatrixzone geeft aan: “Beide vennoten in de VOF Beatrixzone (Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed) zijn wederom trots hun steentje bij te kunnen dragen aan de duurzame en succesvolle gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten.”

Corné Bok, directeur Boele & van Eesteren voegt hier nog aan toe: "Als Rijswijkse bouwonderneming hebben we al diverse projecten in RijswijkBuiten mogen realiseren. We zijn er natuurlijk erg blij mee, dat we vandaag hier een nieuw appartementencomplex en 5 stadsvilla’s aan toe mogen voegen.”

Duurzaam

Alle woningen zijn maximaal energiezuinig, zoals u inmiddels gewend bent in RijswijkBuiten. Niet alleen voldoen alle stadsvilla’s nu al aan de normen van de toekomst. Ook de toekomstige bewoners van het appartementencomplex kunnen genieten van de duurzame installaties.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied (meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten zie ook op www.rijswijkbuiten.nl).