Zoeken

START BOUW PALENSTEIN OFFICIEEL GEVIERD

Op woensdag 26 september gaf wethouder Robin Paalvast van de gemeente Zoetermeer het officiële startsein voor de realisatie van Palenstein vlek B. Dit deed hij in het bijzijn van de kopers en direct betrokkenen.

IMG_8622.jpg
IMG_8619.jpg

Over het project

Op de locatie van de voormalige Florens van Brederodeflat ontwikkelt en realiseert Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels, 78  woningen: 28 sociale huurappartementen in opdracht van woningcorporatie Vidomes, alsmede 25 vrije sector huurwoningen en 25 koopwoningen. De werkzaamheden zijn deze zomer gestart, de oplevering staat gepland voor de zomer van 2019. Ter gelegenheid van dit moment werden de kopers en direct betrokkenen van het project gevraagd om een wens voor een duurzaam Palenstein op te schrijven. Al deze wensen werden verzameld in een wenscapsule. Nadat ook wethouder Paalvast zijn wens voor de wijk had ingeleverd, vertrok het gezelschap naar de bouwplaats om de wenscapsule in de grond te begraven.

Duurzame wijkvernieuwing

Het nieuwe Palenstein wordt geheel gasloos uitgevoerd. Dat betekent dat de nieuwbouw vooruitlopend op de energietransitie niet wordt aangesloten op het gasnet. Koken gaat elektrisch en alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor ze laag in energieverbruik zijn. De zonnepanelen en warmtepomp wekken elektriciteit op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water.

Woonconcepten: PlusWonen en MorgenWonen

De huurappartementen en zeventien koopwoningen aan de nieuwe Singel worden uitgevoerd in het PlusWonen-concept; een slim totaalconcept dat alle ruimte geeft om in te spelen op de wensen van de woonconsument ten aanzien van levenskwaliteit en duurzaamheid. De 25 vrije sector huurwoningen en acht koopwoningen zijn ontwikkeld volgens het MorgenWonen, tevens een concept van VolkerWessels. MorgenWonen is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. De woningen worden in de fabriek volledig voorbereid en op locatie binnen één dag geassembleerd.