Zoeken

Start bouw Hart van ’s-Gravenzande gevierd

Boele & van Eesteren is op woensdag 30 september 2015 in opdracht van Ontwikkelingscombinatie Hart van ’s-Gravenzande officieel gestart met de bouw van het project Hart van ’s-Gravenzande.

14053_ext 11.jpg
14053_ext 12.jpg

Feest bij de winkeliers

In het bijzijn van omwonenden en winkeliers is de officiële eerste paal in de grond gedraaid. Na deze officiële handeling is door het voltallige college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Westland samen met Cees Voorberg, voorzitter Koopstad aan Zee, Wim de Haas, directeur BPD Ontwikkeling Regio Zuid-West en Piet van Hoeven, directeur VolkersWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West het kunstwerk ‘Hart van ’s-Gravenzande’ onthuld. Ook de plaatselijke winkeliers feesten deze middag mee. Zo bood de plaatselijke horeca op het Marktplein gratis gebak aan. Voor de kinderen was er vanaf 12:30 uur een springkussen en konden zij gratis een ijsje afhalen bij cafetaria De Parel. Ook werd deze middag muzikaal opgeluisterd met vrolijke jambé-sessies ter hoogte van Grand Café De Buren.

Een compleet en nieuw centrum

Het centrumgebied, gelegen aan de Langestraat, Pompe van Meerdervoortstraat en het Marktplein, ondergaat een metamorfose. De nieuwbouw van het project Hart van ’s-Gravenzande geeft de Westlandse kern van ’s-Gravenzande een nieuw, levendig stadshart met circa 7.600 m2 nieuwe winkelruimte naast de bestaande winkels, circa 90 nieuwe appartementen en circa 300 parkeerplaatsen voor het winkelend publiek en bewoners. Ook komt er een nieuwe winkelstraat: de Graaf Willem II straat, waardoor een echt rondje door het stadshart ontstaat. De verkoop van de appartementen is reeds gestart.

Informatiecentrum Hart van ’s-Gravenzande open

Ontwikkelingscombinatie Hart van ’s-Gravenzande (waar BPD deel van uitmaakt) heeft een projectinformatiecentrum ingericht aan het Marktplein 3 in ’s-Gravenzande. Hier kunnen belangstellenden terecht met hun vragen over het nieuwe stadshart en zich laten inspireren voor de diverse woningtypen. Het informatiecentrum is elke vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur. Uitgebreide informatie is ook beschikbaar op de site www.hartvansgravenzande.nl en de Facebook-site www.facebook.com/hartvansgravenzande.