Zoeken

Start bouw Green Trade Center te Aalsmeer officieel gevierd

Waterdrinker Aalsmeer heeft het officiële startsein gegeven voor de realisatie van het Green Trade Center. Tijdens dit zogenoemde ‘funderingsfeest’ is de volgende stap in de realisatie van het Green Trade Center gevierd.

CAM01-Birdeye.jpg
MTB_2233.jpg

Ontwikkeltraject

Gezamenlijk met opdrachtgever en haar ketenpartners hebben we teruggeblikt op het afgelegde ontwikkelingstraject. Daarnaast hebben we een toast uitgebracht op de samenwerking en een voorspoedige realisatie. Het Green Trade Center wordt het vlaggenschip van Waterdrinker Aalsmeer, waar er samen met de leveranciers wordt ingespeeld op de behoefte van de (inter)nationale klanten.

Realisatie

Het Green Trade Center omvat een handelscomplex van 18.000 m², een verwerkingsruimte van 9.000 m² en een laad- en losruimte (stallingsgarage) van 4.500 m². Kondorwessels projecten is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, Boele & van Eesteren neemt de realisatie van het project op zich. Het Green Trade Center wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd.

Persbericht Waterdrinker Aalsmeer

Op 9 maart is de komst van een nieuw handelscentrum in Aalsmeer officieel gevierd!

Green Trade Center: het huis van de kweker

Een uitnodigende, toonaangevende en vooral inspirerende plek, waar zowel wederverkopers (bloemisten, tuincentra, concept stores, groothandels, hoveniers en webshops) als leveranciers van bloemen, planten en accessoires elkaar kunnen ontmoeten. Maar vooral een centrum waar alles te vinden is om de consument te verleiden méér bloemen en planten te kopen. Om zo een gezonde en gelukkige Dat is het uitgangspunt waaruit het Green Trade Center is ontstaan. De plannen liggen er al even, zijn het laatste jaar flink aangescherpt en verder uitgewerkt, met als resultaat dat op 9 maart een funderingsfeestje werd georganiseerd in samenzijn met kwekers en andere ketenpartners.

Initiatiefnemer Waterdrinker Aalsmeer heeft een duidelijke visie op de toekomst van de sierteeltsector. Onder leiding van twee van de vier directieleden; Bob Moria en Mariska Foppen,  hebben zij daarom alles op alles gezet om dit Green Trade Center er te laten komen. En met succes! Begin 2017 zijn de werkzaamheden voor het huis van de kweker, zoals de initiatiefnemers het centrum ook wel omschrijven, gestart en op 9 maart vond voor betrokken ketenpartners een funderingsfeest plaats: de officiële aftrap voor de komst van het nieuwe handelsplatform in Aalsmeer! Middels een filmpje werd het verhaal van het GTC beeldend gepresenteerd aan de aanwezigen, dit filmpje is ook te zien op het youtube kanaal van Waterdrinker:

Video funderingsfeest Definitief
Bekijk video

Wist u dat?

  • Er in totaal 25.000 m2 bloemen, planten én accessoires op één plek te vinden zullen zijn?
  • Kopen bij de bron ook echt kopen bij de bron is: het grootste deel van het centrum wordt via een shop-in-shop principe gevuld. Kwekers en leveranciers zijn hier regelmatig aanwezig voor een Meet&Greet met klanten waardoor er heel gemakkelijk over en weer informatie gedeeld kan worden?
  • Vakspecialisten van het handelscentrum zelf service en advies op maat bieden?
  • Productinnovatie een belangrijk speerpunt van het centrum wordt? Het Green Trade Center wordt dé plek in Europa waar noviteiten en bijzondere producten als eerst te zien en koop zijn!
  • Het niet alleen een handelscentrum maar juist ook een handelsplatform wordt, waar branchegenoten elkaar ontmoeten en Waterdrinker faciliterende diensten aanbiedt op het gebied van (consumenten)trends, concepten en combinaties die bij deze trends aansluiten?
  • Inspiratie een van de andere speerpunten is en bezoekers en klanten jaarrond het gevoel zullen hebben een beurs te bezoeken die toonaangevend voor de branche is?
  • Al de informatie en inspiratie rustig verwerkt kan worden in op een inspirerend horeca plein waar ook de laatste presentatie- en productinnovaties te zien zijn?
  • Dankzij de samenwerking met Waterdrinker export ook kleinschalige bestel en verzendoplossingen geboden kunnen worden?
  • En dat alles wat in het centrum fysiek te koop is, ook wordt aangeboden via de webdiensten die momenteel ontwikkeld worden?

Initiatiefnemer van het Green Trade Center is groothandel en exporteur Waterdrinker Aalsmeer, met support van Dobbe Flowers en Agora Group voor de bloemen. De ontwikkeling en bouw zijn in handen van VolkerWessels-ondernemingen Kondor Wessels Projecten en Boele & van Eesteren.