Zoeken

START BOUW DE BRANDMEESTER NAALDWIJK

Ontwikkelende bouwer Boele & van Eesteren is op maandag 22 februari 2021 door middel van het boren van een bron gestart met de bouw van de Brandmeester te Naaldwijk.

2165259.jpg
22_02_2021 IMG 02.jpg

Het plan

Het plan bestaat uit een drie-laags appartementengebouw met in totaal 37 koopappartementen en omvat sociale, bereikbare en vrije sector woningen. De bronnen zijn onderdeel van de duurzame installaties van het energieneutrale appartementengebouw.

 

Samenwerking

De Brandmeester verrijst aan de ’s-Gravenzandseweg, op een plek bij de belangrijke historische verbindingsroute van Naaldwijk met ’s-Gravenzande. Een locatie die al verschillende functies heeft gehad. Ooit werd hier groente en fruit geveild en later werd het de kazerne voor brandweerlieden. Afgelopen zomer werd de grondkoopovereenkomst tussen de Gemeente Westland en Boele & van Eesteren getekend.

Het initiatief voor De Brandmeester is jaren geleden genomen door Woongroep ‘de oude veiling’, een woongroep voor ouderen opgericht in 2002. Het plan komt tegemoet aan de wens van de woongroep van ouderen om bij elkaar te wonen.

De goede samenwerking tussen de Gemeente Westland, woongroep ‘de oude veiling’ en Boele & van Eesteren zorgt ervoor dat we deze locatie na het veelzijdige verleden nu een nieuwe toekomst kunnen bieden. Patrick van Adrichem, directeur vastgoedontwikkeling Boele & van Eesteren: “Wij zijn trots dat na een lang, intensief, maar vooral prettig traject de bouw van De Brandmeester nu écht van start kan.”

Planning

De contouren van de Brandmeester zullen de komende periode snel zichtbaar worden. Na het aanbrengen van bronnen, de funderingspalen en funderingen wordt nog dit voorjaar gestart met de montage van het casco van het appartementengebouw. Vanaf medio 2022 vormt De Brandmeester een aantrekkelijke, duurzame plek om te wonen en kunnen de kopers hun intrek nemen in hun nieuwe appartement.