Zoeken

Start bouw appartementen De Hellingen Alblasserwerf

AM Vastgoedontwikkeling, Volker Wessels Vastgoed en Boele & van Eesteren hebben op vrijdag 14 november het startsein gegeven voor de bouw van De Hellingen in het nautisch woongebied Alblasserwerf in Alblasserdam. De Hellingen bestaat uit 201 appartementen in een grote differentiatie.

_MG_9716 zonder graafmachine.jpg

De haven van Alblasserdam

Het opvallende woongebouw komt te liggen aan de haven van Alblasserdam op het snijvlak van de rivieren De Noord en De Alblas. Het gebouw is ontworpen door architect Roberto Meyer van Meyer en van Schooten die op zorgvuldige wijze dit grootschalige gebouw heeft weten in te passen in haar omgeving. 

De Boeg

De 201 appartementen van de Hellingen zijn verdeeld over drie haaks op elkaar staande gebouwen: De Boeg, Het Dek en De Spiegel. Alle woningen liggen aan of dichtbij het water. Het gehele complex en de appartementen hebben een moderne uitstraling. De buitenruimte heeft in het ontwerp veel aandacht gekregen. Twee riante binnentuinen, het vele groen en de bijzondere trappartij aan het water geven de directe omgeving een aangenaam verblijfsklimaat. Onder het gebouw krijgen de bewoners de beschikking over een parkeerplaats.

Alle appartementen worden verwarmd en gekoeld door een geavanceerd en milieuvriendelijk systeem. Dit warmte-/koude opslag systeem zorgt in combinatie met de standaard vloerverwarming voor een comfortabel binnenmilieu en lagere energielasten.