Zoeken
hoogste punt stadswonen II

Stadswonen II bereikt hoogste punt

Een feestelijk moment op de bouwplaats van Stadswonen II Westergouwe: het hoogste punt is bereikt! Op donderdag 18 januari werd dit gevierd met een uitgebreide lunch om de bouwplaatsmedewerkers te bedanken voor hun inzet in de afgelopen periode.

Gevel en afbouw

Boele & van Eesteren is in juli 2023 gestart met de bouw van Stadswonen II. De komende maanden staan in het teken van de gevelwerkzaamheden en de afbouw, waarbij we toe werken naar een verwachte oplevering in het derde kwartaal / begin vierde kwartaal van dit jaar. Het plan is een ontwikkeling van VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed). Het pand wordt afgenomen door Credit Linked Beheer. 

Stadswonen II bestaat uit een hoog en laag gedeelte. Het hoge gedeelte is zes lagen met schuine kap, het lage gedeelte heeft vier woonlagen. Het zijn allemaal galerij appartementen van circa 65m2. De appartementen worden gebouwd conform het MorgenWonen Plus concept van VolkerWessels. 

Westergouwe

In Westergouwe wordt verder gebouwd aan een deel van de ca. 4.500 woningen die hier in een periode van 15 tot 20 jaar gerealiseerd worden. Bij de ontwikkeling van dit gebied zijn de Gemeente Gouda, Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed betrokken. Boele & van Eesteren bouwt vanaf 2015 in opdracht van VOF Westergouwe aan verschillende projecten in het plan en heeft inmiddels al meer dan 250 woningen in het gebied gerealiseerd.