Zoeken

Spant New Babylon geplaatst

Op woensdag 3 november is op New Babylon middels een groot stalen spant, de aansluiting gemaakt tussen Toren 1 en Bouwdeel AB.

DSC_0074.JPG

Het spant

Het spant met een lengte van 28 meter werd in de nacht van 2 op 3 november in één deel naar de bouwplaats aangevoerd. Op de bouw werden de hijsogen eraan gelast, aangezien het spant anders te breed zou zijn geweest voor transport. Rond 11.00 uur werd het spant van de horizontale positie gekanteld naar verticaal, waarna het met behulp van een 300 tons kraan op zijn positie gehesen werd.

Duidelijk contour

Het project begint nu duidelijk contour te krijgen. Nadat in het voorjaar van 2010 de advocaten en notarissen van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn bouwdeel H hebben betrokken heeft BouwCombinatie New Babylon in oktober de 100 meter hoge Amalia woontoren (Toren 2) opgeleverd aan opdrachtgever Babylon Den Haag. Amvest zet in deze woontoren 70 appartementen gelegen aan de Bezuidenhoutseweg in het huursegment af. De overige 60 appartementen zijn in de verkoop bij Babylon Den Haag. Alle 130 woningen zijn op korte termijn te betrekken.

Sleutelproject Den Haag Nieuw Centraal.

De uitbreiding en herontwikkeling van New Babylon gelegen nabij Den Haag Centraal Station maakt deel uit van het sleutelproject Den Haag Nieuw Centraal. Naast de herontwikkeling van het bestaande complex, bestaande uit een hotel, kantoren en een retailplint, wordt New Babylon uitgebreid met 27.000 m2 kantoren, 12.000 m2 commerciële ruimten, 1200 parkeerplaatsen alsmede 2 woontorens, waarvan de 140 meter hoge Ariane woontoren (Toren 1) in 2012 zal worden opgeleverd. Het Amsterdamse bureau Meyer en Van Schooten Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de herontwikkeling en nieuwbouw van New Babylon. Naar verwachting zal de totale New Babylon ontwikkeling in 2012 gereed zijn.