Zoeken

Officiële steen legging Hoogstraat

Op woensdag 2 november heeft wethouder mr. J.C.F. Knapp onder grote belangstelling de eerste steen gelegd van de nieuwbouw in de Hoogstraat te Noordwijkerhout. De weergoden waren het gezelschap gunstig gestemd, een heerlijk zonnetje scheen op de bouwplaats waar de handeling plaatsvond.

SvdV2011-11-02-828.jpg
SvdV2011-11-02-849.jpg

De toespraak

In zijn toespraak aansluitend aan de handeling meldde de heer Aad Verkade, directeurbestuurder van Woningstichting Sint Antonius van Padua, dat de bouw zeer voorspoedig verloopt en dat de eerste woningen waarschijnlijk nog dit jaar worden opgeleverd. Mogelijk kan een aantal huurders al voor de Kerst intrekken in hun nieuwe huis. Of dit ook echt zo is, hangt af van de weersomstandigheden gedurende de rest van de bouw.

PlusWonen

Het korte bouwtraject heeft alles te maken met het PlusWonen concept dat aannemer Boele & van Eesteren in dit project toepast. Alle ruwbouw onderdelen worden prefab aangeleverd en ter plaatse gemonteerd. Het leidingwerk is dan al in de wanden en vloeren verwerkt en dit scheelt natuurlijk veel tijd. De aanwezige huurders en kopers waren dan ook blij verrast met de mededeling dat de woningen eerder dan verwacht worden opgeleverd.

Hoogstraat

Na een lang ontwikkeltraject heeft Woningstichting Sint Antonius van Padua de herontwikkeling van de Hoogstraat in eigen handen genomen. 20 eengezinswoningen welke niet meer voldeden aan de geldende eisen hebben plaats gemaakt voor nieuwbouwwoningen. Na een bezoek aan het project Slikkerveerheeft de woningstichting eind 2009 Boele & van Eesteren gevraagd naar de mogelijkheden voor de nieuwbouw volgens het PlusWonen concept. Het project bestaat uit 4 blokkken, waarvan 2 voor de sociale huur; een blok van 8 woningen en een blok van 9 woningen en 2 voor de koop zijn. Deze blokken met koopwoningen onderscheiden zich van het plan doordat er in ieder blok een dwarskap gemaakt wordt.

Klik hieronder voor meer informatie over: