Zoeken

Officiële paal Centrumplan Ridderkerk geslagen

Op donderdag 10 maart 2016 is de officiële paal geslagen voor de eerste fase van de nieuwbouw in het centrum van Ridderkerk. Wethouder Smit verrichtte samen met leerlingen van omliggende scholen deze feestelijke handeling.

2144928.jpg
IMG-20160310-WA0012.jpg

Appartementen, grondgebonden seniorenwoningen en eengezinswoningen

Hiermee is het officiële startsein gegeven van de vernieuwing van het woningbezit van woningcorporatie Woonvisie in dit gebied. Boele & van Eesteren is verantwoordelijk voor de realisatie van de 164 woningen in fase 1. De komende jaren worden in Ridderkerk-Centrum ruim 400 portiek- en eengezinswoningen uit begin jaren ’50 gerealiseerd. Dit is het grootste vernieuwingsplan dat Woonvisie tot nu toe had. In fase 1 zijn 202 woningen gesloopt en worden er 164 nieuwe woningen gebouwd. In het nieuwe bestemmingsplan zijn appartementen, grondgebonden seniorenwoningen en eengezinswoningen opgenomen. 140 woningen krijgen een sociale huurprijs en 24 komen in het midden huursegment. Met dit gevarieerde woningaanbod speelt Woonvisie in op de vraag naar woningen die goed toegankelijk zijn voor senioren, eengezinswoningen en naar energiezuinige woningen.

Fase 2

Het woningbouwplan kwam tot stand in een design & build uitvraag, gewonnen door Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels. Naar verwachting zijn begin 2017 alle 164 woningen van fase 1 opgeleverd. In januari 2016 spraken Woonvisie en Boele & van Eesteren al de intentie uit om ook fase 2 samen te realiseren. Fase 2 omvat de sloop van 101 woningen en het terugbouwen van 85 eengezinswoningen. Het streven is om de 85 woningen als nul-op-de-meter-woningen uit te voeren. Nul-op-de-meter betekent dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat bij een gemiddeld gebruik. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. De werkzaamheden van fase 2 zijn gepland in 2018.