Zoeken
stort spoorzone

Officieel startsein voor nieuwbouw woonzorglocatie en sociale huurappartementen in Nieuw Delft

Donderdag 26 oktober jl. is in Nieuw Delft het officiële startsein gegeven voor de verdere bouw van een nieuwe woonzorglocatie met 118 zorgstudio’s en daarnaast 67 sociale huurappartementen. Een gezamenlijk nieuwbouwproject van zorgorganisatie Pieter van Foreest en woningcorporatie Woonbron.

We zijn enorm trots op dit gezamenlijke project, waarin enorm veel werk is verzet met alle betrokken partijen om tot een goed en haalbaar plan te kunnen komen. Vandaag is een mijlpaal. We gaan een prachtig gebouw creëren voor de kwetsbare ouderen in Delft met daarnaast sociale huurappartementen van Woonbron.

Petra de Jongh bestuurder bij Pieter van Foreest

Deze mijlpaal, het storten van het eerste beton, werd onder toeziend oog van een groot aantal aanwezigen verricht op de bouwplaats aan de Ireneboulevard. Wethouders Karin Schrederhof en Joëlle Gooijer hebben samen met Petra de Jongh, bestuurder bij Pieter van Foreest, Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron, en Patrick van Adrichem, directeur bij Boele & Van Eesteren, de feestelijke handeling verricht. De bouw gaat nu verder. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in het eerste kwartaal van 2026 opgeleverd.

Wethouder Schrederhof: ‘In de woonvisie hebben we met elkaar afgesproken hoe de gemeente werkt aan goed wonen, voor iedereen. De realisatie van deze woonzorglocatie met sociale huurappartementen is een verrijking op deze centrale plek in Nieuw Delft. Waar jong en oud elkaar zullen ontmoeten.’

Woonzorglocatie en daarbij sociale huurappartementen

Het gebouw is deels vijf, deels zes verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het ‘Kopblok’ met de 118 zorgstudio’s van Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld over de twee aangrenzende woonblokken; het zogenaamde Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie- en tweekamerappartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met  daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Linda Schalkwijk directeur bij Woonbron: ‘De vraag naar sociale huurwoningen is ongekend groot. Daarom willen we als woningcorporatie onze woningvoorraad graag uitbreiden door nieuwe huurwoningen te bouwen. In Nieuw Delft deed zich een mooie kans voor om samen met Pieter van Foreest aan een bouwprogramma te werken dat aan de doelstellingen van beide organisaties voldoet. Ik ben trots en verheugd dat de bouw is begonnen. Door deze samenwerking herbergt Nieuw Delft over een aantal jaar ook zorgunits en sociale huurappartementen. Een mooi vooruitzicht voor wie zorg nodig heeft of een sociale huurwoning zoekt.’

Prachtige groene buitenruimte

Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. Zowel de bewoners als de bezoekers van het verpleeghuis en de bewoners van de huurwoningen kunnen de besloten binnentuin gebruiken, dit wordt een centrale plek waar bewoners van onze woonzorglocatie met collega's, vrijwilligers en bezoekers en bewoners van de aangrenzende appartementen kunnen genieten en elkaar kunnen ontmoeten.

Ontwerp en realisatie

Boele & van Eesteren kreeg de opdracht van Pieter van Foreest en Woonbron om de bouw van dit prachtige gebouw naar het ontwerp van Atelier PUUUR te realiseren. De verdere bouwkundige uitwerking wordt door Pieters Bouwkunde in opdracht van Atelier PUUUR verzorgd. Het constructief ontwerp wordt verzorgd door Pieters Bouwtechniek en Unica verzorgt de technische oplossingen. In juni is gestart met de eerste werkzaamheden. De oplevering van het gebouw zal naar verwachting in 2026 plaatsvinden. Meer informatie kunt u vinden op www.boele.nl/nl/projectwebsites/spoorzone en/of op de websites van de opdrachtgevers www.pietervanforeest.nl/spoorzonewww.woonbron.nl/spoorzone-nieuwdelft.