Zoeken

Officieel startsein nieuwbouw Sluispolder-West gegeven

Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis heeft op donderdag 15 september 2016 zijn handtekening gezet op een funderingsbalk voor het eerste nieuwbouwproject van Sluispolder-West.

IMG_4595.JPG
IMG_4625.JPG

Officiële startsein

De wethouder deed dit samen met de toekomstige kopers, huurders en vertegenwoordigers van ontwikkelende aannemer Boele & van Eesteren en woningcorporatie Maasdelta Groep tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie. Met het plaatsen van de getekende funderingsbalk is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste 36 nieuwe woningen in Sluispolder-West. Deze wijk wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd.

36 energiezuinige woningen

De vernieuwing van Sluispolder-West is een samenwerking tussen de gemeente Maassluis en Maasdelta Groep. Boele & van Eesteren realiseert hier samen met Maasdelta het eerste nieuwbouwproject. De huurwoningen bestaan uit 11 rijwoningen aan de Rhijnvis Feithstraat en 14 appartementen en maisonnettes aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan. Deze worden afgenomen door Maasdelta. De 11 koopwoningen aan de Guido Gezellestraat zijn door Boele & van Eesteren met succes ontwikkeld en reeds verkocht. De 36 woningen zijn bijzonder duurzaam en energiezuinig en worden voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en een warmteterugwin-systeem, dat zorgt voor een zeer laag energie verbruik.

Planning van de bouw en oplevering

De woningen worden in hoog tempo gebouwd. Over ongeveer 10 weken is het casco van de woningen gereed en begint Boele & van Eesteren met de afbouw. Hierna maakt de gemeente Maassluis het gebied woonrijp. De verwachting is dat dit in het voorjaar van 2017 wordt afgerond. Aansluitend kunnen de kopers en huurders hun intrek nemen in de nieuwe woningen.

 Over de vernieuwing van Sluispolder-West is meer te lezen op: www.sluispolder-west.nl.