Zoeken

New Babylon Den Haag bereikt hoogste punt

New Babylon heeft haar hoogste punt bereikt. Op vrijdag 4 november verrichtte mevrouw W. van der Hoek, directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling, van de gemeente Den Haag op bijzondere wijze een officiële handeling voor het bereiken van het hoogste punt van New Babylon Den Haag.

New Babylon Den Haag bereikt hoogste punt.jpg
_MG_0431.jpg

Een Mijlpaal

Op feestelijke wijze vierden Babylon Den Haag en Bouwcombinatie New Babylon deze mijlpaal met alle betrokkenen in het atrium van het toekomstige winkelcentrum. Babylon Den Haag en Bouwcombinatie New Babylon (Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling en Boele & van Eesteren) zijn in mei 2007 gestart met de metamorfose van het oude Babylon. Na oplevering biedt New Babylon appartementen, een full service business center met hypermoderne kantoren, een modern shopping center, fitness, hotel, restaurants en bars. New Babylon is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten. Het bureau is geïnspireerd door het ‘a New City in the City'-concept: een 24-uurs stedelijk leefgebied met alle mogelijke functies en voorzieningen op gebied van wonen, werken en winkelen. Door de ligging midden in de binnenstad, direct naast het station Den Haag Centraal is het niet alleen hét kloppende (inter)nationale OV-hart, maar ook een top- plek om te wonen, te werken en te winkelen. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

44 verdiepingen

Met 44 verdiepingen bereikt New Babylon City Tower het hoogste punt van New Babylon. De woontoren is met 142 meter de hoogste woontoren van de stad. De luxe appartementen en penthouses hebben royale buitenruimten en geven een uniek uitzicht over de stad, de zee en de regio. In totaal zijn er in de City Tower 99 koopappartementen en 106 huurappartementen die zijn verkocht aan Amvest. Het comfort is op alle niveaus doorvertaald. Naast de luxe aankleding en afwerking biedt een servicemanager de gehele dag allerlei mogelijke gemaksdiensten. De Sales Gallery aan de Bezuidenhoutseweg verzorgt de verhuur en verkoop van de appartementen en penthouses in New Babylon. De naastgelegen Park Tower (100 meter) is eind 2010 opgeleverd en is inmiddels al voor 80% bewoond.