Zoeken

LAATSTE WONINGEN HARGA ZUID OPGELEVERD

Op vrijdag 26 april is het laatste appartement van appartementengebouw West in Park Harga te Schiedam opgeleverd. Hiermee komt een einde aan de bouw van 155 woningen in Park Harga - Zuid, een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. Bouwcombinatie Harga Ventura, bestaande uit Boele & van Eesteren en Kroon & de Koning, realiseerden deze eerste fases van de nieuwe, milieuvriendelijke woonwijk Park Harga.

20190426_092943.jpg
1905958.jpg

Duurzaamheid

In Park Harga speelt duurzaamheid een grote rol. Dit komt niet alleen terug in de woningen die worden gebouwd, maar ook in de openbare ruimte; de verzameling van wegen, groenvoorzieningen en het water in de wijk. Alle woningen in Park Harga zijn energieneutraal opgeleverd met een EPC-waarde van 0. Dat wil zeggen dat de woningen zichzelf kunnen voorzien van energie voor verwarmen, koelen en ventileren en het leveren van warm water. Uiteraard zijn de woningen gasloos en dus voorbereid op de toekomst. Tevens wekt iedere woning energie op door middel van zonnepanelen.

Park Harga

De wijk omvat 155 woningen, waarvan 114 eengezinswoningen en 41 appartementen. De appartementen zijn met een oppervlakte tussen de 93 en 130 m² zeer ruim. Daarnaast hebben alle appartementen de beschikking over een eigen balkon of terras. De singelwoningen, aan het water gelegen, zijn extra breed opgezet en hebben een royale achtertuin. De hofwoningen liggen aan een rustige woonhof waar auto's te gast zijn en er alle ruimte is om buiten te spelen. Door deze diversiteit aan woningtypes is Park Harga geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als starters en ouderen.