Zoeken

INNTEL HOTELS DEN HAAG MARINA BEACH BEREIKT HOOGSTE PUNT

Het bereiken van het hoogste punt van Inntel Hotels aan het Noordelijk Havenhoofd te Scheveningen is op 22 november gevierd.

hoogste punt inntel (31).JPG
hoogste punt inntel (33).JPG

Architectuur

Het 4-sterren hotel van 11.000 m2 met uitzicht op zee zal bestaan uit 226 kamers, een restaurant en bar, een buiten- en binnen zwembad en wellness faciliteiten. Het hotel is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met gemeente Den Haag. Het hotel is een ontwerp van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De inspiratie voor de vorm van het gebouw komt van het wisselende profiel van zeil(bot)en. De trapeziumachtige grondvorm is in verschillende richtingen afgesneden en opgetild waardoor een dynamisch volume ontstaat. Dit effect wordt versterkt door gebouwhoge driehoeken, waarin de richting van de gevel verandert. Het hotel is de blikvanger van het Noordelijk Havenhoofd.

Onderdeel herontwikkelingen Noordelijk Havenhoofd

De bouw van Inntel Hotels maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een modern en duurzaam bedrijfsterrein voor het Viscluster aan de 1e Visserijhaven. Aan de strandzijde komt een leisuregebied te liggen, waar Inntel Hotels een belangrijk onderdeel van is. Het hotel komt op de kop van het Noordelijk Havenhoofd en zal van bovenstedelijke betekenis zijn, dat tot uitdrukking moet komen door de bijzondere publiekstrekkende programma’s, hoogwaardige architectuur en de openbare ruimte. Door het hotel krijgt de Haven een gezicht aan de kustlijn van Scheveningen

Bouw en oplevering

Boele & van Eesteren is verantwoordelijk voor de bouw van het hotel. De installaties zijn in handen van Homij Technische Installaties (Koninklijke VolkerWessels ondernemingen). De oplevering wordt begin 2021 verwacht.