Zoeken

IMC WEEKENDSCHOOL BEZOEKT CALYPSO

Speciaal voor leerlingen van de IMC Weekendschool werden afgelopen zondag de hekken van project Calypso geopend. Het was de derde zondag dat de kinderen les kregen van professionals in het vak Bouw en Architectuur.

1380241.jpg
110417 - 23.jpg

Het begrijpen van het bouwproces

Medewerkers van Boele & van Eesteren waren aanwezig om de kinderen alles uit te leggen over het werken in de bouw. Tijdens een inleidende presentatie over het bouwproject barsten al veel vragen los. Hierna werden de kinderen in groepen verdeeld. De eerste uitdaging was het begrijpen van het bouwproces door het lezen van bouwtekeningen en deze op de juiste volgorde te leggen. Daarna zijn de leerlingen de bouwplaats opgeweest. Voor sommigen wat eng, maar tijdens een uitgebreide rondleiding werd door de collega's veel enthousiasme overgebracht over het bouwen aan zo'n groot gebouw. Afsluitend werd er in de bouwkeet een quiz gehouden om het geleerde van de dag te toetsen. Klik op de foto's voor een impressie van de dag.

IMC Weekendschool

De IMC Weekendschool geeft gemotiveerde kinderen uit de sociaal-economische achterstandswijk Delfshaven in Rotterdam aanvullend onderwijs met behulp van professionals uit verschillende beroepsvelden. VolkerWessels steunt dit initiatief en is al jaren betrokken bij de organisatie van het vak Bouw & Architectuur voor de eerstejaars leerlingen van de IMC Weekendschool.

Kijk ook op: www.imcweekendschool.nl