Zoeken

HubertusStaete officieel van start!

Op maandag 28 januari heeft de officiële starthandeling plaatsgevonden voor de bouw van HubertusStaete aan de Van Hogenhoucklaan in het Haagse Benoordenhout. De handeling is verricht door zr. Joop Dijk, oud-diacones van Bronovo, en de heer Joop Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur Stichting Bronovo-Nebo. Zr. Joop Dijk: "Ik hoop dat dit complex, dat zowel een woon- als een zorgfunctie krijgt, goede zorg levert aan de medemens."

hubertusstaete (01).jpg

Cheque Kinderafdeling

Als bouwcadeau overhandigde de heer Frans Knops van aannemer Boele en van Eesteren aan de Kinderafdeling van Bronovo een cheque van € 5000,- voor internetvoorzieningen voor patiënten op deze afdeling.

Haagse Monumenten voor de toekomst

HubertusStaete
Liefhebbers van het Haagse Benoordenhout krijgen binnenkort de kans om in deze wijk een karakteristieke nieuwbouwwoning te betrekken. Achter de markante bakstenen gevel van HubertusStaete, gemetseld in de stijl van de Haagse School, schuilen hypermoderne appartementen die garant staan voor intimiteit en wooncomfort. Indeling en afwerking van de appartementen kunnen nog deels worden afgestemd op de individuele wensen van de toekomstige eigenaars. Een onder het gebouw gelegen parkeergarage, met voor elke appartement een eigen parkeerplaats, en een berging maken het geheel compleet. HubertusStaete biedt veiligheid, gemak en comfort tot in lengte van jaren.

Zorgplint
Aan de achterzijde en onder het appartementencomplex wordt een Zorgplint gerealiseerd. Op de begane grond komt een eerstelijns gezondheidscentrum met een aantal huisartsen, fysiotherapeuten, een apotheek en een screeningscentrum. Op de bouwlaag onder de begane grond, ook wel niveau -1 genoemd, wordt de hart- en longrevalidatie van Bronovo gevestigd. Wanneer iemand een beroep moet doen op specialistische medische zorg kan men terecht in het om de hoek gelegen Bronovo.

Renovatie Zusterflat
Boele & van Eesteren ontwikkelde in samenwerking met de Stichting Bronovo-Nebo het plan naast Bronovo voor de nieuwbouw van 32 appartementen, een Zorgplint en een tweelaagse parkeergarage. Renovatie van de naastgelegen Zusterflat, die tegenwoordig HubertusToren heet, maakt deel uit van het plan. De voormalige Zusterflat, die in 1963-1964 door Boele & van Eesteren is gerealiseerd, wordt volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Na de opknapbeurt zal de HubertusToren bestaan uit 59 wooneenheden, met één-, twee- en driekamerappartementen en een penthouse op de 14e verdieping. De éénkamerwoningen op de eerste en derde verdieping zijn bestemd voor medewerkers van Bronovo. De overige woningen worden verhuurd.

Planning
Volgens de planning zal het gehele project medio 2010 opgeleverd zijn.
HubertusStaete en HubertusToren: monumenten voor de toekomst!!