Zoeken

Hoogste punt woontoren Adagio bereikt

Een feestelijk moment op de bouwplaats van Sonate: op donderdag 3 november werd het hoogste punt van woontoren Adagio bereikt! Het moment natuurlijk om het projectteam, de onderaannemers en de bouwplaatsmedewerkers te bedanken voor het harde werk van de afgelopen jaren. Daarom was er een foodtruck op de bouwplaats aanwezig om alle bij de bouw betrokkenen te trakteren op een heerlijke lunch.

IMG_8002.JPEG

Afbouw in hoog tempo

Ook de komende periode wordt er nog behoorlijk wat werk verzet op de bouwplaats van Adagio. De afbouw van de appartementen is in volle gang. Al tijdens de ruwbouw zijn de voor de afbouw benodigde materialen op de juiste verdiepingen gezet. Zo zorgen we dat de afbouwmaterialen altijd klaarliggen wanneer we ze nodig hebben en kunnen we het afbouwtempo hoog houden op onze in ruimte beperkte bouwplaats. Naar verwachting worden de werkzaamheden aan Adagio eind 2023 afgerond.

Voeten in de aarde

Een project als Adagio heeft behoorlijk wat voeten in de aarde. Waar de woontoren in de afgelopen twee jaar groeide tot 90 meter, speelden onze werkzaamheden het jaar daarvoor met name ondergronds af.

Adagio wordt bovenop de parkeergarage van het voormalige gebouw van de ministeries van Justitie en Buitenlandse zaken gebouwd. Een zeer complexe funderingspuzzel: benieuwd hoe we het voor elkaar hebben gekregen? Je ziet er meer over in deze film.

Sonate Spuikwartier

Het project Sonate is geïnitieerd door het samenwerkingsverband Sonate Spuikwartier cv. De werkzaamheden aan de andere toren van Sonate, Bolero, zijn afgelopen september afgerond. Ook de Turfmarktgarage, de rondom Adagio gelegen bestaande parkeergarage, wordt momenteel door Boele & van Eesteren aangepast.