Zoeken

Hoogste punt FIRST Rotterdam

Op 8 juli 2015 is het hoogste punt in de bouw van FIRST Rotterdam bereikt. Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal markeert FIRST Rotterdam de entree naar de binnenstad.

15129068.jpg
1501692.jpg

Eerste fase van de herontwikkeling

De circa 128 meter hoge toren, een ontwerp van de Architekten Cie, omvat de eerste fase van de herontwikkeling van het Weenapoint in Rotterdam Central District en is een nieuwe landmark in de skyline van Rotterdam. In het bijzijn van wethouder R. Schneider, Stedelijke Ontwikkeling en Integratie van de gemeente Rotterdam, directieleden van de Ontwikkelingscombinatie (Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep), de Bouwcombinatie (Boele & van Eesteren en Wessels Zeist, beide VolkerWessels ondernemingen) en huurders Robeco en NautaDutilh werd deze mijlpaal op de bouwlocatie van FIRST Rotterdam gevierd.

Ontwerpcertificaat Excellent ontvangen

Het gebouw wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd waarna begin volgend jaar de eerste gebruikers, onder meer Robeco met zo’n 900 medewerkers en NautaDutilh met circa 240 medewerkers, hun intrek nemen in het gebouw. FIRST Rotterdam is de nieuwste toevoeging aan de skyline van Rotterdam. En een van de duurzaamste gebouwen in Nederland; FIRST heeft het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat Excellent ontvangen. Bijzonder aan FIRST is de sculpturale wand van beeldhouwer Henry Moore met de naam Wall Relief no.1. Een sculptuur die voorheen onderdeel was van het oude bouwcentrum op deze plek. Deze wand heeft een prominente plek gekregen in de gevel van het nieuwe gebouw FIRST.

In totaal omvat het programma circa 40.000 m² aan kantoorruimte, circa 400 m2 horeca en 185 parkeerplaatsen. Daarnaast krijgt het openbaar gebied in de directe omgeving een kwaliteitsimpuls waardoor dit deel van de stad aansluit op de kwaliteit van het nieuwe Rotterdam Centraal.

Betrokken partijen

FIRST Rotterdam is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie FIRST Rotterdam cv, een joint venture van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep. Het ontwerp van FIRST Rotterdam is van de Architekten Cie.
Bouwcombinatie FIRST, bestaande uit Boele & van Eesteren en Wessels Zeist (VolkerWessels), is verantwoordelijk voor de bouw van FIRST Rotterdam.
Overige partijen betrokken bij de bouw zijn onder meer: Peutz, DWA, Van den Pol Elektrotechniek, Klimaatservice Holland, Van Rossum Raadgevend Ingenieurs en Royal Haskoning.