Zoeken

HOOGSTE PUNT EN EERSTE PAAL

De nieuwbouw van het verpleeghuis Preva vordert gestaag, het hoogste punt is bereikt. Wethouder Marnix Norder van de Gemeente Den Haag, heeft 31 mei het hoogste punt gemarkeerd, door het hijsen van de vlag. Gelijktijdig is de nieuwe naam voor deze locatie onthuld: Nolenshaghe. De naam past goed bij het stadsdeel waar de locatie is gevestigd.

_MG_8928.jpg
_MG_8982.jpg

Hoogste punt

Niet alleen is het hoogste punt bereikt ook is het dak van het gebouw reeds waterdicht, waardoor de afbouw werkzaamheden volop in uitvoering kunnen worden genomen. Het ruwe deel van de installaties: kanalen kabelgoten en leidingen, is bijna gereed, net als het framewerk van de binnenwanden.

Eerste paal

Aansluitend aan de viering van het hoogste punt van Preva is symbolisch de eerste paal geslagen voor de nieuw te bouwen woonvoorziening voor Korsakov cliënten. Ook hiervan is de naam onthuld: Domus Nostra. Een naam die de woonfunctie een positieve uitstraling geeft.

Op dit moment zijn we volop bezig met het maken van de bouwkuip en zal de echte eerste paal in week 24 worden geslagen. De werkvoorbereiding is al in een vergevorderd stadium. Nog voor de zomervakantie hopen we een aanvang tre nemen met het maken van de betonnen kelderbak zodat eind september weer gestart kan worden met de geprefabriceerde bovenbouw. Deze bovenbouw zal ongeveer hetzelfde zijn als Preva maar dan meer als half zo groot. Ook de werkzaamheden aan de nieuwbouw van het Korsakov zal net als Preva in combinatie met zusterbedrijf Stam + de Koning worden uitgevoerd.