Zoeken

Gemeentehuis Westland gegund aan combinatie De Groene Schakel

Het college van burgemeester en wethouders van Westland heeft besloten de bouw en exploitatie van het Westlands publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan en het kantoorgebouw voor ambtenaren aan de Tiendweg te gunnen aan consortium De Groene Schakel. Er waren twee consortia in de race voor de gunning.

20170928-_T0A6398-HDR.jpg
Westland5.jpg

De Groene Schakel

Consortium de Groene Schakel bestaat uit Boele & van Eesteren, Homij Technische Installaties en PCH Dienstengroep en KondorWessels Projecten (allen ondernemingen VolkerWessels). Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau Cepezed. Betrokken Westlandse bedrijven bij dit consortium zijn: Priva, Schwagermann en Elektravon.

De aanbesteding

Wethouder Bram Meijer is tevreden over het verloop van de aanbesteding. “Met beide consortia is een constructieve dialoog gevoerd, wat heeft geleid tot goede plannen. De Groene Schakel BV i.o. is als beste beoordeeld op basis van kwaliteit en prijs. De aanbieding valt binnen de door de raad gestelde kaders, zoals het bestemmingsplan en de maximale jaarlijkse lasten”.

Duurzaam

De nieuwe gemeentelijke huisvesting is duurzaam en zal de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening vergroten. Na het doorlopen van de Alcatel-termijn zal de gemeente op 24 augustus 2015 de overeenkomst ondertekenen en het ontwerp van de gebouwen bekendmaken. Overige adviseurs van het consortium zijn Buro Lubbers, KVMC, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Draaijer+Partners, ArrangeGroup, Vijverborgh, Beeldenfabriek en VolkerWessels Vastgoedbeheer.