Zoeken
feestelijke start bouw de Geelvinck

Feestelijke start bouw De Geelvinck

Op woensdag 3 juli is de bouw van De Geelvinck in Heemskerk feestelijk gestart. Op de locatie waar eerst 52 eengezinswoningen stonden, bouwt Woonopmaat in samenwerking met gemeente Heemskerk en Bouwcombinatie Boele | Bébouw, 72 duurzame woningen, terug. Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat, wethouder van gemeente Heemskerk, Ani Zalinyan en Patrick van Adrichem, directeur van Boele & van Eesteren, hebben samen de eerste werkvloer met beton gestort. Met deze handeling is de start van de bouw samen met (oud)bewoners, omwonenden en iedereen die bij de bouw betrokken is, feestelijk ingeluid.

feestelijke start bouw de Geelvinck

Collectieve inspanning

Op de locatie verrijzen straks 28 eengezinswoningen en 44 appartementen. Het plan is een resultaat van een collectieve inspanning van Woonopmaat, gemeente Heemskerk, de Bouwcombinatie én de bewoners. Samen kozen zij voor de nieuwbouw van duurzame woningen die naast meer wooncomfort en een lager energieverbruik ook beter zijn voor het milieu. “Wat ik zo bijzonder vind aan dit project is dat het door de goede samenwerking lukt om meer woning terug te bouwen dan er gesloopt zijn, het aanbod gedifferentieerder wordt waardoor er aanbod ontstaat voor uiteenlopende, het gebied een zeer groene uitstraling krijgt en de woningen zeer energiezuinig en gasloos zijn. Een prachtige win/win dus!”, aldus Sjoerd Hooftman van Woonopmaat.

Zo worden de 28 eengezinswoningen in de fabriek gebouwd. De geprefabriceerde elementen worden op de bouwplaats gemonteerd. In september en oktober worden ze in slechts 28 werkdagen neergezet.