Zoeken

Feestelijke handeling van sluitstuk Park Harga Midden

Woensdag is de voorspoedige bouw van de 52 woningen in Park Harga Midden met een feestelijke handeling en een toost gevierd.

Harga2.jpeg
Harga1.jpeg

Wethouder Antoinette Laan en de kinderen van de kopers hebben samen een tijdscapsule ingegraven die in de toekomst opgegraven kan worden. De realisatie van de woningen is in handen van Bouwcombinatie HargaVentura, een samenwerking tussen Kroon & de Koning en Boele & van Eesteren. De bouw van de allerlaatste fase in Park Harga Midden is inmiddels in volle gang. De kopers en betrokkenen van het project kregen de mogelijkheid om een tekst op te schrijven en deze in een tijdscapsule te stoppen die jaren later opgegraven kan worden door de volgende generatie. 

Gebiedsontwikkeling Park Harga

Deze laatste fase is een kers op de taart van de totale gebiedsontwikkeling Park Harga kenmerkend door hoogstaande architectuur, omgeven door groen en water en gebouwd volgens de laatste energetische classificering. De variatie tussen rijwoningen, twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen resulteert, mede door de ligging aan het water, in een zeer kwalitatief hoogstaande en gemêleerde woonomgeving. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur, wat resulteert in mooie detailleringen, diversiteit en kleurgebruik in gevelstenen en gevels met glasopeningen. Alle woningen worden gebouwd conform de BENG-normering, waarmee de woningen voldoen aan de laatste woningvereisten. Het project is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. Steenhuis Bukman Architecten heeft het ontwerp op zich genomen.