Zoeken

FEESTELIJKE BIJEENKOMST START NIEUWBOUW PETRONELLA VAN SAXENSTRAAT

Gistermiddag hebben wethouder Jacco Knape namens de gemeente Katwijk en Lonneke Kienhuis namens Dunavie een prefab wand geplaatst van één van de woningen van het nieuwbouwproject aan de Petronella van Saxenstraat.

PvanSaxenstr1.jpg
_MVK4753.JPG

Feestelijke bijeenkomst

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie, in het bijzijn van de toekomstige kopers, huurders, buurtbewoners en vertegenwoordigers van Dunavie en ontwikkelende bouwer Boele & van Eesteren. Met het plaatsen van de wand is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het eerste ‘gasloze’ project van Dunavie, bestaande uit 35 huur- en 10 koopwoningen.

 

Duurzaam en energiezuinig

De 35 sociale huurwoningen krijgen het NOM-predicaat (Nul Op de Meter). Dit wil zeggen dat ze minstens net zoveel energie opwekken als ze gebruiken. Met als resultaat een energierekening van bijna nul! De woningen krijgen geen gasaansluiting, maar zijn volledig elektrisch. Verwarming, tapwater én koeling worden geregeld via een warmtepomp die de warmte aan de bodem onttrekt. Daarnaast worden de woningen voorzien van vloerverwarming en –koeling, drievoudig glas en negentien zonnepanelen. Hiermee kondigt Dunavie, samen met de gemeente, een nieuwe fase aan van energieneutraal bouwen in Katwijk. De huurprijs ligt rond de €600 en de energierekening onder de €100 volgens het nieuwe principe van de Energieprestatievergoeding (EPV). De verkoop van de tien energieneutrale koopwoningen, genaamd project “de Kwekerij”,  ging in januari 2018 van start. De woningen waren in april 2018 allemaal verkocht.

Partners

Dunavie verzorgt de volledige gebiedsontwikkeling. Sloop, sanering, bouwrijp maken, bouwen en inrichting woonomgeving worden namens Dunavie uitgevoerd. Boele & van Eesteren uit Rijswijk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van de woningen en het woonrijp maken van het gebied. Daarnaast heeft Boele & van Eesteren de verkoop van de koopwoningen gecoördineerd.