Zoeken
stort blei

Feestelijk startsein

Voor bouw BLEI Leiden

Een feestelijk moment op de bouwplaats van Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling aan de Rooseveltstraat in Leiden: op woensdag 24 april jongstleden heeft Julius Terpstra, (wethouder Wonen, Bouwen en Welzijn van de gemeente Leiden), samen met de oprichter van Immo Selekt Amsterdam (opdrachtgever van BLEI) een gevelsteen gestort. De kleinkinderen van de oprichter hebben daarna hun handafdruk gezet in het beton. Na de officiële handeling is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er verder gepraat over dit bijzondere project.

Blei viering

BLEI maakt blij

BLEI is een stoer nieuwbouwcomplex met ruimte voor wonen, werken én veel groen. BLEI omvat 128 betaalbare huurappartementen (waarvan 64 middenhuur), een half-verdiepte parkeergarage inclusief 2 lagen bergingen en een commerciële plint op de begane grond. Het complex wordt trapsgewijs gebouwd als een hoek, met groene dakterrassen en veel groen op balkons, om een grote binnentuin. Verschillende trappen leiden de bewoners van BLEI naar de binnentuin om even bij te praten of samen groenten, kruiden of fruit te kweken. Zo maakt BLEI blij. 

Groen hart

De woningen zijn gasloos. De natuur wordt op een slimme manier gebruikt om elektriciteit op te wekken (met zonnepanelen) en door water te verzamelen voor het sproeien van de binnentuin. Dit nieuwe complex heeft meer dan alleen bewoners. De grote binnentuin van maar liefst 1.875 m2 vormt een eigen ecosysteem. Er worden vogelbaden, vogelnesten, insectenhotels, bijenstenen en verschillende planten geplaatst om ruimte te creëren voor de natuur.

Betrokken partijen

Het plan is een ontwikkeling van Immo Selekt Amsterdam, het ontwerp is afkomstig van Dam & Partners. Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | du Prie bouw & ontwikkeling is verantwoordelijk voor de bouw van het project. De werkzaamheden zijn eind 2023 gestart en worden naar verwachting medio 2026 afgerond.