Zoeken

Eerste WKO-bronnen De Kolk geboord

Afgelopen week is Boele & van Eesteren door middel van het boren van een bron gestart met de bouw van de Kolk fase 2 in Westergouwe. In totaal worden er 46 WKO-bronnen aangebracht, één voor elke woning. De Kolk is het eerste project dat gebouwd wordt in Westergouwe-III, het derde deelgebied van de omvangrijke ontwikkeling Westergouwe.

DKOLK_20210421_Cam06_f_HR.jpg
160320223.jpg

Start heiwerkzaamheden

De Kolk fase 2 omvat 20 Singelwoningen, 15 Parkwoningen en 11 Flexwoningen. Het boren van de WKO-bronnen is gestart bij de Flexwoningen. Het boren van de bronnen wordt binnen zes weken voor alle woningen afgerond. Naar verwachting kunnen we eind april starten met de heiwerkzaamheden. Na het aanbrengen van de bronnen, de funderingspalen en funderingen wordt nog dit voorjaar gestart met de montage van de casco’s van de woningen.

Westergouwe

Ten westen van Gouda ontstaat ‘Westergouwe’. Met circa 4.400 woningen een nieuwe toevoeging aan de stad, middenin het groen. De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed) zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk. Boele & van Eesteren bouwt in opdracht van VOF Westergouwe verschillende onderdelen van het plan, waaronder 46 woningen in de Kolk fase 2 in Westergouwe-III.