Zoeken

EERSTE SLEUTELS CENTRUMPLAN RIDDERKERK – FASE 2 OVERHANDIGD

Woningcorporatie Wooncompas heeft deze week de eerste sleutels overhandigd aan de nieuwe huurders van de woningen aan de Ridderkerkse Poesiastraat. Boele & van Eesteren is in het voorjaar van 2019 gestart met de realisatie van Centrumplan Ridderkerk – Fase 2. Deze fase omvat in totaal 86 woningen bestemd voor de sociale huur en middeldure huur. Op verzoek van woningcorporatie Wooncompas is de realisatie verdeeld in Fase 2A (39 woningen) en Fase 2B (47 woningen).

2144888.jpg

Nul-op-de-Meter

De huurwoningen zijn Nul-op-de-Meter. Om na oplevering 10 jaar Nul-op-de-Meter te kunnen garanderen, heeft een adviesbureau tijdens het proces gemonitord of er werd gebouwd conform het ontwerp. Dit heeft geleid tot een EPV-certificaat waarmee woningcorporatie Wooncompas een zogeheten energie prestatie vergoeding kan vragen aan haar huurders. Op deze manier heeft de huurder standaard lage lasten én kan de woningcorporatie haar initiële investering in duurzame woningbouw terugverdienen. 

Centrumplan Ridderkerk

Bij de realisatie van de eerste fase van Centrumplan Ridderkerk was Boele & van Eesteren al verantwoordelijk voor de realisatie van 46 eengezinswoningen, 20 seniorenwoningen en 98 appartementen. De 39  woningen uit Centrumplan Ridderkerk Fase 2A worden momenteel opgeleverd, de 47 woningen uit Fase 2B volgen nog voor de zomervakantie.