Zoeken

EERSTE PAAL VOOR VERPLEEGHUIS PREVA

Bewoners, medewerker en wethouder slaan eerste paal! Verpleeghuis Preva aan de Mgr. Nolenslaan in Den Haag, krijgt nieuwbouw op de plaats waar de oude Preva heeft gestaan.

_DSC2543.JPG
_DSC2524.JPG

Eerste paal

Op 6 juli jl. hebben bewoners en een medewerker van Preva samen met wethouder Karsten Klein, de wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport en tevens stadsdeelwethouder van Loosduinen de eerste paal geslagen. Saffier De Residentiegroep, waartoe Preva behoort realiseert samen met Boele & van Eesteren het verpleeghuis, naar een ontwerp van Jorissen Simonetti Architecten. Met het slaan van de eerste paal worden de grondvesten voor een mooi nieuw behandel- en verpleegcentrum gelegd.

Eigentijds en kleinschalig

In het nieuwe verpleeghuis Preva woont men in een huiselijke omgeving gecombineerd met goede behandel- en zorgmogelijkheden. Saffier De Residentiegroep gaat hierbij uit van de identiteit van de bewoner. Kleinschaligheid en doelgroepen zijn hierbij de trefwoorden. Het ontwerp richt zich op kleinschalig wonen in een groep die deel uitmaakt van een groter geheel. Elke bewoner krijgt een eigen kamer en eigen badkamer met toilet. De bewoners hebben verder een gedeelde huiskamer/woonkeuken. Wat betreft de doelgroepen wordt bij de nieuwbouw uitgegaan van cliënten met niet aangeboren hersenletsel, van cliënten die tijdelijk verblijven en komen revalideren en cliënten die intensieve zorg nodig hebben en langdurig in Preva wonen. Ook wordt voorzien in een afdeling voor palliatieve terminale zorg.

De nieuwbouw telt acht bouwlagen; parkeerkelder, parterre en daarboven zes verdiepingen. Op de parterre bevinden zich de binnentuin, het restaurant en de behandelruimtes.De verwachting is dat de nieuwbouw eind 2012 gereed is.