Zoeken
56028-Westergouwe.jpg

Eerste paal geslagen voor Stadswonen II

Op maandag 18 september was het een bijzondere dag voor Stadswonen II in Westergouwe. Nadat op 21 juli jl. met het boren van de eerste bronnen het project officieel gestart is, werd vandaag de eerste paal in de grond geslagen. In het komende jaar zal Boele & van Eesteren 54 huurappartementen bouwen, gekenmerkt door een architectuur die doet denken aan het historische stadscentrum van Gouda.

eerste paal stadswonen.jpeg

Het project

Stadswonen II bestaat uit een laag gedeelte van vier woonlagen en een hoog gedeelte van zes woonlagen. De appartementen zijn ongeveer rond de 65 m2. De galerij appartementen zijn aan de achterzijde verbonden met een hofje waaraan ook nog 30 eengezinswoningen gerealiseerd gaan worden. Bewoners kunnen hun fiets bergen in de gemeenschappelijke fietsenstalling.

Westergouwe

 is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. Het stedenbouwkundig ontwerp van Westergouwe is gebaseerd op circa 4.400 woningen in buurten met verschillende leefomstandigheden. De wijk krijgt een grote waterpartij en een eigen natuur- en recreatiegebied. Westergouwe wordt gefaseerd ontwikkeld in een wijk van 50 tot 100 appartementen, zodat plannen kunnen worden aangepast aan verschillende marktomstandigheden. Op een grote vijver in Westergouwe zijn drie wooneilanden gebouwd met elk een parkje. Daarnaast loopt een groenstrook door Westergouwe en sluit aan op uitgestrekte natuur- en recreatiegebieden in het zuidwestelijke deel van de wijk.

Westergouwe 3 is het derde deelgebied van deze omvangrijke ontwikkeling. De gemeente Gouda en VOF Westergouwe (een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed) zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling