Zoeken

DODE HOEK LES VOOR BASISSCHOOL- LEERLINGEN RIDDERKERK

Op maandag 15 april werd aan de leerlingen van groep 6,7 & 8 van de Dr. Schaepmanschool in Ridderkerk een dode hoek les gegeven om verkeersveiligheid in het gebied te vergroten. In de komende periode realiseert Boele & van Eesteren 86 huurwoningen in het centrum van Ridderkerk. Aangezien er een aantal scholen te vinden zijn in de buurt van de bouwplaats, organiseerden Boele & van Eesteren, VolkerWessels Bouwmaterieel en Veilig Verkeer Nederland een les rondom verkeersveiligheid.

11.jpg

Veilig op weg

Een dode hoek les leert de leerlingen om te leren omgaan met vrachtwagens in het verkeer, wat een dode hoek is en hoe ze daar uit kunnen blijven. Daarnaast leren ze ook wat een vrachtwagenchauffeur ziet als fietsers naast de vrachtwagen fietsen. De les bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Tijdens het theoriedeel kwamen de ervaringen van leerlingen tijdens het fietsen aan bod. Zo werden er vragen behandeld als:  ‘Ben je wel eens in een gevaarlijke situatie beland?’ of ‘Vind je het spannend om naast een vrachtauto te fietsen?’ Na een film waarin de gevaren en risico’s van vrachtverkeer werden toegelicht was het tijd voor het leukste gedeelte van de dag: het praktijkgedeelte.

Een kijkje in de vrachtwagen

Jan, een chauffeur van Wessels Transport die rijdt voor VolkerWessels Bouwmaterieel, kwam met zijn vrachtwagen langs bij de Dr. Schaepmanschool. De leerlingen mochten op de chauffeursstoel plaatsnemen en konden zo het zicht van vrachtwagenchauffeurs in de praktijk ervaren. Zo leerden ze wat een vrachtwagenchauffeur ziet, maar vooral ook wat hij niet kan zien. Tenslotte vertelde Jan meer over zijn ervaringen en beantwoordde de vragen van de leerlingen over de dode hoek. Een leerzame middag!

Centrumplan Ridderkerk - Fase 2

In opdracht van Woonvisie worden, in navolging op Centrumplan fase 1, rond de Talmastraat te Ridderkerk bestaande huurwoningen vervangen door nieuwbouwwoningen. In deze fase worden 86 woningen gerealiseerd. De sloop van de voormalige huurwoningen is inmiddels afgerond en de realisatie van de 39 woningen uit fase 2a is gestart. De bouw van de 47 woningen uit fase 2b volgt in het najaar van 2019.