icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 december 2012

STADSKANTOOR UTRECHT BEREIKT HOOGSTE PUNT

Het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Utrecht heeft het hoogste punt bereikt. Dit is gebeurd door het plaatsen van de laatste stalen balk op het dak. Het Stadskantoor heeft nu een hoogte van 92 meter. De bouw verloopt volgens planning en de deuren van het kantoor gaan naar verwachting in oktober 2014 open.

Bouw

De bouw van het Stadskantoor Utrecht wordt gedaan door Boele & van Eesteren uitgevoerd in samenwerking met G&S bouw (ons zusterbedrijf binnen VolkerWessels). Het Stadskantoor wordt het nieuwe onderkomen van bijna alle medewerkers en het college van B&W van de gemeente Utrecht. Met een oppervlakte van 66.750 m2 is het het op een na grootste gebouw dat nu in Nederland gemaakt wordt.

Eiffeltoren

Het Stadskantoor bestaat uit 22 verdiepingen en een drie-laags kelder met daarin parkeerplaatsen voor auto's en fietsen. In de constructie is achtduizend ton staal gebruikt. Dit is meer staal dan in de Eiffeltoren is verwerkt.