icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 april 2020

FLORIWORLD AALSMEER OPGELEVERD

Afgelopen week heeft Boele & van Eesteren na een jaar bouwtijd het project Floriworld te Aalsmeer opgeleverd. FloriWorld wordt een bezoekersattractie over het thema bloemen en planten en richt zich op nationale en internationale toeristen, het onderwijs en de zakelijke markt.

2027868.jpg

Veelkleurige sandwichgevel

Boele & van Eesteren was verantwoordelijk voor de casco realisatie van Floriworld, dat is opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren en een veelkleurige sandwichgevel. Momenteel worden de attracties van het experience center ingebouwd door de exploitant en wordt het terrein verder ingericht. 

Geïnspireerd op de bollenvelden

FloriWorld is ontwikkeld door KondorWessels Projecten en heeft een oppervlakte van circa 6.000m2 verdeeld over twee bouwdelen; een 4-laags entreegebouw en een 2-laags attractiegebouw. De veelkleurige sandwichgevel is geïnspireerd op bollenvelden en ook binnen in het door OZ ontworpen gebouw is de invloed van bloemen en planten terug te zien, bijvoorbeeld door de tulp-vormige vloerrand in het entreegebouw.