icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 februari 2008

EMPORIS SKYSCRAPER AWARD VOOR HET STRIJKIJZER

Het Strijkijzer heeft de gouden Emporis Skyscraper Award 2007 gewonnen als ‘beste wolkenkrabber op het gebied van design en functionaliteit’.

Strijkijzer 07

Internationale prijs

Deze belangrijke internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Emporis. Het Strijkijzer is de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze prijs en laat daarmee de concurrenten als de Newton Suits in Singapore (zilveren award) en de Ontario Tower in Londen (bronzen award) achter zich. De Emporis Skyscraper Award is een architectonische erkenning voor wolkenkrabbers die in het jaar van de prijsuitreiking zijn opgeleverd.

Prijswinnaars

Eerdere prijswinnaars zijn de 30 St. Mary Axe in Londen, Taipei 101 in Taipei, de Turning Torso in Malmö en de Hearst Tower in New York. Om in de prijzen te kunnen vallen, moeten de genomineerde gebouwen tenminste 100 meter hoog zijn. Het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein in Den Haag voldoet met z’n ruim 132 meter ruim aan deze eis.

Kijk voor meer informatie, en het officiële persbericht van Emporis, op Emporis Award 2007.