icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 oktober 2010

1e prefab Asics geplaatst

Onder toeziend oog van de genodigden van ASICS, de gemeente Haarlemmermeer en overige betrokkenen is maandag 4 oktober 1e prefab kolom geplatst voor het nieuwe Europese hoofdkantoor van het Japanse sportmerk ASICS.

Prefab 04

Onderdeel van Beukenhorst-Zuid

Het kantoor wordt gebouwd aan de Taurusavenue met uitzicht op de Geniedijk, onderdeel van Beukenhorst-Zuid. Dit kantorenpark staat inmiddels bekend als het duurzaamste kantorenpark van Haarlemmermeer. Het kantoor wordt de thuisbasis van zowel ASICS Europe als ASICS Benelux. ASICS, hetgeen staat voor Anima Sana in Corpore Sano (een gezonde geest in een gezond lichaam), is een topmerk op het gebied van sportschoenen en marktleider op het gebied van “running". Het merk heeft de afgelopen jaren een sterke groei op de Europese markt doorgemaakt en daarbij een gestage toename van het het aantal werknemers. Met 5.000 m² is de nieuwe locatie ruim genoeg voor de komende jaren. Bij het nieuwe kantoor staan begrippen innovatie en duurzaamheid centraal. Zo wordt gebruik gemaakt van warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen om energie en warmte op te wekken. Een centraal gesitueerd atrium zorgt voor een bijzondere lichtinval en een opvallende cascadetrap nodigt uit tot het nemen van de trap in plaats van de lift.

De opening

De openingshandeling was natuurlijk een sportieve handeling. Op het parkeerdek van het naastgelegen gebouw van TNT was een parcours uitgezet met vier hardloopbanen waar de ontwikkelaar OVG, Asics, wethouder Arthur van Dijk namens de gemeente Haarlemmermeer en Boele & van Eesteren, een wedstrijd hardliepen over de incourante afstand van 47 m. De winnaar mocht het startsignaal geven aan de kraanmachinist voor het plaatsen van de eerste kolom, maar de vier heren kwamen gelijktijdig over de finish. Het duurzame kantoorgebouw zal in september 2011 worden opgeleverd.