Zoeken

DAG VAN DE BOUW STADSKANTOOR UTRECHT

Op zaterdag 2 juni hebben bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de bouwhekken van Stadskantoor Utrecht. Ruim 400 gasten hebben kunnen genieten van een ontvangst met koffie, een presentatie aangevuld met een film en aansluitend een rondleiding over het project.

_MG_9173.jpg
_MG_9134.jpg

Stadskantoor Utrecht

Het project wordt gerealiseert ddor Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen Boele & van Eesteren en haar zusterbedrijf G&S Bouw. De bouw is in april 2011 gestart. De oplevering staat gepland in januari 2014. Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die vanaf medio 2011 wordt gebouwd in Nederland. Het stadskantoor wordt voor de Utrechter het centrale punt waar men terecht kan voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. Het gebouw komt aan de westzijde van het station aan de huidige Mineurslaan, naast de stationsentree van het Jaarbeursplein. Aan het geheel nieuwe Stationsplein West komt een van de twee nieuwe hoofdentrees van het station.

 

De gemeente beter zichtbaar, vindbaar en bereikbaar.

Met het stadskantoor in het Stationsgebied wordt de gemeente beter zichtbaar, vindbaar en bereikbaar. Het is met een maximale hoogte van 92 meter het hoogste en een van de grootste stadskantoren van Nederland. Het gaat onderdak bieden aan elf gemeentelijke diensten, die nu nog verdeeld zijn over verschillende locaties in de stad. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen de gemeentelijke diensten verbetert doordat zij vanuit één gebouw gaan werken. In het nieuwe gebouw komen 2.500 werkplekken. Omdat een deel van de medewerkers in deeltijd werkt, is dat voldoende voor de in totaal zo'n 3.000 medewerkers.

Meer informatie is te vinden op Stadskantoor Utrecht.